Pinkpop 2016

Paul McCartney derde headliner.

Nog voor de traditionele perspresentatie kan Pinkpop met trots de derde headliner voor de 47e editie bekend maken. Paul McCartney sluit op zondag 12 juni Pinkpop 2016 af. Paul McCartney behoeft eigenlijk geen introductie. Hij is een muziekpionier en medeoprichter en frontman van The Beatles. Na het uiteenvallen van The Beatles ging hij zeer succesvol door met de band Wings, om vervolgens geheel onder eigen naam zijn glansrijke carrière voort te zetten. ‘Let It Be’, ‘Hey Jude’, ‘Band On The Run’, ‘Yesterday’, ‘Pipes Of Peace’, ‘Silly Love Songs’, ‘Live and Let Die’, ’Lady Madonna’ en ‘NEW’ zijn slechts een zeer kleine greep uit misschien wel het meest indrukwekkende muzikale oeuvre van de afgelopen 55 jaar. In 2015 stond Paul McCartney hoog in de hitlijsten met nieuwe samenwerkingen met Kanye West en Rihanna en stond hij tweemaal in de Ziggo Dome en als afsluiter op Roskilde Festival.

“Ik hou van het publiek op festivals en ben dan ook van plan om Pinkpop met een groot feest af te sluiten. Nog nooit eerder stond ik op een festival in Nederland dus is het voor mij en het publiek een spannende nieuwe ervaring, maar we gaan zeker met z’n allen rocken. Bereid je voor Pinkpop, we komen er aan. Ik zie jullie in juni.” aldus Paul McCartney.

Festivaldirecteur Jan Smeets: “Ik ben erg trots op de komst van Sir Paul McCartney, een van de grootste artiesten van de wereld komt naar Pinkpop 2016. Zijn eerste Nederlandse festivaloptreden  ooit. Een artiest die eigenlijk nooit op het verlanglijstje stond, gewoon weg omdat dat nooit mogelijk zou kunnen zijn. Een Beatle op Pinkpop, dat is toch bijna niet te geloven.”

Met de bevestiging van Paul McCartney zijn de drie headliners voor Pinkpop 2016 bekend. Eerder werd al de komst van Red Hot Chili Peppers en Rammstein naar Landgraaf aangekondigd. Pinkpop wordt dit jaar vanwege het vroeg vallen van Pinksteren wederom verplaatst en vindt zodoende plaats op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni 2016 op het vertrouwde festivalterrein van Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop van Pinkpop start op zaterdag 20 februari 2016 via www.ticketmaster.nl en de bekende Ticketmaster voorverkoopadressen.

 

PINKPOP 2016 – 10, 11 en 12 JUNI 201

De 47ste editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni 2016 op het vertrouwde festivalterrein van Megaland in Landgraaf. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma vindt plaats op woensdag 17 februari 2016 in poptempel Paradiso te Amsterdam. De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 20 februari 2016. De officiële prijs voor een weekendkaart (3 dagen incl. camping)  is € 195,00 en voor een dagkaart € 95,00 beiden inclusief € 5,00 servicekosten. Let op: vóór de officiële start van de voorverkoop worden al kaarten aangeboden, maar koop deze niet, dit zijn geen officiële kaarten! Kijk voor meer informatie op www.weetwaarjekoopt.nl.

Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaats vond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar dit jaar voor de 29e keer plaats. Voor meer informatie: www.pinkpop.nl.