Tremonti

TREMONTI RELEASED DERDE ALBUM “DUST” OP 29 APRIL.
Een jaar na de release van Cauterize verschijnt nu het album Dust, beide albums werden verleden jaar tijdens dezelfde sessies opgenomen met producer en vriend Michael “Elvis” Baskette. Dust verschijnt op 29 April via Mark’s eigen label Fret 12 Records. Het album werd opgenomen met Mark zelf op zang en gitaar, Eric Friedman op gitaar, Wolfgang van Halen op bas en Garrett Whitlock op drums. 
Vanaf de eerste riffs op de openings track “My Last Mistake” tot de laatste noten van “Unable to See” is het duidelijk dat dit geen rest materiaal of B-kantjes zijn van “ auterize”. Op deze tien nieuwe tracks laat Mark opnieuw horen hoe hard rock en heavy metal hem beinvloed hebben. Songs als “Once Dead”, “Betray Me” en “Rising Storm” zijn sterke toevoegingen in zijn toch al imposante catalogus.   


De volledige tracklist van Dust is als volgt: 

                                                   

1)     My Last Mistake

2)     The Cage

3)     Once Dead

4)     Dust

5)     Betray Me

6)     Tore My Heart Out

7)     Catching Fire

8)     Never Wrong

9)     Rising Storm

10)   Unable To See

 

Aansluitend op de release gaat Temonti vanaf mei op tour waarbij een aantal van de grootste festivals aangedaan worden. Hellfest, Graspop, Download en Fortarock onder andere.


Hier is al een teaser te zien van het album met een stuk van het nummer “Catching Fire” 

 

Mark Tremonti is bekend geworden als song schrijver en gitarist van publiek lieveling Alter Bridge en mega act Creed. Hij verkocht meer dan 40 miljoen albums en won een Grammy Award. Hij is de man achter de enorme hits “My Own Prison”, “Higher”, “Isolation” en “Addicted To Pain”. Hij heeft over de hele wereld een enorme fan base opgebouwd en zijn sound is zeer herkenbaar. Het blad Guitar World riep hem drie jaar op rij uit tot “Guitarist of the Year”, en hij heeft de titel “fourth greatest heavy metal guitarist ever” in Total Guitar.

 

www.marktremonti.com

 

www.tremontiproject.com

Facebook: https://www.facebook.com/MarkTremonti/

Twitter: @MarkTremonti

 

2016 DUST TOUR

 

              SUN 29 MAY – ROCKAVARIA, MUNICH DE

TUE 31 MAY – COLOS SAAL, ASCHAFFENBURG DE

WED 1 JUN – JAZZHAUS, FREIBURG DE

FRI 3 JUN – SONISPHERE FESTIVAL, LUZERN CH

SAT 4 JUN – FORTAROCK, NIJMEGEN NL

SUN 5 JUN – ROCK IN VIENNA, VIENNA AT

TUE 7 JUN – GARAGE, SAARBRUCKEN DE

WED 8 JUN – COLUMBIA THEATER, BERLIN DE

FRI 10 JUN – DOWNLOAD FESTIVAL, PARIS FR

SUN 12 JUN – DOWNLOAD FESTIVAL, DONINGTON UK

FRI 17 JUN – HELLFEST, CLISSON FR

SUN 19 JUN – GRASPOP METAL MEETING, DESSEL BE

FRI 24 JUN – COPENHELL, COPENHAGEN DK