Golden Earring Live On The Beach

Golden Earring na 30 jaar terug op Scheveningse strand!
LOTB-GE-persfoto-met
De band Golden Earring zal deze zomer een groots concert geven op het strand van Scheveningen.  Het concert zal op 9 september plaatsvinden op dezelfde plek waar zij in 1986 hun eerste legendarische strandconcert gaven; ter hoogte van het Noordelijk Havenhoofd.Deze zomer is het 30 jaar geleden dat Golden Earring een concert op het strand van Scheveningen gaf. Dit strandconcert trok toen meer dan 100.000 bezoekers waardoor heel Scheveningen op zijn grondvesten schudde. Nu, 30 jaar later, staat de band aan de vooravond van een bijzonder jubileum.

Barry Hay: “Ons eerdere concert op het strand in 1986 is voor ons en de bezoekers de boeken in gegaan als legendarisch en dat belooft het 9 september weer te worden. We hebben er enorm veel zin in om weer in Den Haag op het strand te spelen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als de mensen die er 30 jaar geleden bij waren er nu weer bij kunnen zijn.”

Het voorprogramma van het concert wordt verzorgd door de bands Pinãta en Pat Smith

Golden Earring heeft een unieke plaats in de Nederlandse popmuziek. De band scoort met Radar Love en Twilight Zone twee wereldhits. Zowel in de jaren zestig, zeventig als tachtig wordt er getoerd in de Verenigde Staten. Na het single- en lp-debuut in 1965 blijft de band in de decennia die volgen nieuw werk uitbrengen, met The Hague uit 2015 als het meest recente wapenfeit. De klassieke bezetting van de band ontstaat in 1970 en is nog altijd in ongewijzigde vorm bij elkaar. Geen enkele andere Nederlandse band die ook maar in de buurt van deze statistieken komt.

Datum:
9 september 2016

Golden Earring; Live on the Beach
Support acts: Pinãta, Pat Smith

Locatie:
Strand van Scheveningen t.h.v. noordelijk havenhoofd
Den Haag

Tickets & concert informatie
www.liveonthebeach.nl
€ 35,00 ( excl. servicekosten)
Voorverkoop start donderdag 31 maart om 10.00 uur.