Hardwell

DJ opnieuw Hardwell beste DJ van de wereld.
Dat Hardwell een goed jaar achter de rug heeft, is duidelijk terug te zijn bij de International Dance Music Awards (IDMA’s); afgelopen nacht ontving hij in maar liefst zes categoriën een award. Met de prijs voor ‘Best Global DJ’ als hoogtepunt.
Na een succesvol 2015 waarin Hardwell zijn debuutalbum United We Are uitbracht, zijn I Am Hardwell – United We Are world tour startte en met de lancering van zijn United We Are Foundation met het unieke evenement in Mumbai, domineert Hardwell de internationale dance-scene als geen ander.
De awards voor ‘Best Global DJ’, Best Full Lenght DJ Mix’ voor ‘Hardwell presents Revealed Volume 6’, ‘Best Progressive House/Electro DJ’, ‘Best Radio Mixshow DJ’ voor ‘Hardwell On Air’, ‘Best Artist (solo)’ en ‘Best Featured Vocalist Performance’ voor ‘Mad World’ benadrukken het indrukwekkende jaar dat Hardwell achter de rug heeft. Een samenwerking met collega Afrojack resulteerde in ‘Hollywood’ en ‘Mad World’ samen met Jake Reese werd een van zijn grootste tracks. Met zijn United We Are Foundation haald Hardwell genoeg geld op om 18.000 kansarme kinderen in India naar school te laten gaan.
Met het uitbrengen van zijn laatste nummer ‘Run Wild’ ft. Jake Reese laat Hardwell zien ook in 2016 succes te gaan behalen. Tijdens Ultra Music Festival – afgelopen weekend in Miami – sloot Hardwell de tweede festivaldag af met een adembenemende set waar hij 12 nieuwe tracks ten gehore bracht. Hardwell werd op het podium vergezelf door gastartiest Craig David voor de premiere van hun nieuwe single ‘No Holding Back’. Met zijn overtuigende overwinningen tijdens de IDMA’s, lijkt het niet meer dan logisch dat 2016 voor Hardwell nog succesvoller gaat worden dan voorgaande jaren.
Foto: Harold Versteeg