Niels Geusebroek

Niels Geusebroek presenteert zijn nieuwe album Wildfire.

Met zijn nieuwe album Wildfire presenteert singer-songwriter Niels Geusebroek een nieuwe fase en een nieuw geluid. En vooral met meer afwisseling in zijn muziek. Een frisse, nieuwe start voor de sympathieke zanger.

Door Anneke Ruys

Niels Geusebroek is een gelukkig man. Wanneer wij hem spreken beleefde zijn nieuwe plaat Wildfire – tevens de opvolger van Lines uit 2012) net een grootse release in het Amterdamse Pllek. Een spannend moment voor de zanger die zijn hang naar diversiteit graag laat horen op zijn nieuwste creatie. “ Ik vond dat ik aan iets nieuws toe was. Na een succesvolle tijd met alleen maar hoogtepunten vond ik dat het tijd werd voor een volgende stap, een nieuwe uitdaging. Ik wilde graag wat meer diversiteit in mijn muziek, niet alleen meer singer-songwriter maar meer een solo-artiest. “

Wildfire klinkt steviger en meer uptempo. Toch is ‘de man met de gitaar ‘niet helemaal verdwenen. “Ik wilde graag meer van het muziekspectrum verkennen. Het rootsy geluid van het begin heeft nu plaatsgemaakt voor een wat bredere sound met meer drums, percussie en koortjes. Toch staan er ook genoeg mooie kleine luisterliedjes op, zoals de mensen die kennen van mijn debuutplaat. Wildfire laat ook qua songteksten horen waar ik precies sta in het leven. Naast muzikant ben ik ook de vader van Noah. De geboorte van mijn zoon ook veel verandering gebracht in mijn leven. Op mijn plaat staan ook verschillende liedjes die direct of indirect met hem te maken hebben bijvoorbeeld Leave A Little Love Behind en All I Want “.

Hoe combineert Niels Geusebroek zijn drukke muzikantenbestaan met het vaderschap? “Dat is niet altijd gemakkelijk. Vroeger deed ik maar wat, nam thuis liedjes op wanneer ik daar zin in had. Nu moet ik veel meer plannen en afstemmen, soms gewoon data blokken in mijn agenda. Ook ben ik langer dan daarvoor bezig geweest met mijn plaat. Daar ben ik nu al met al twee jaar mee bezig geweest. Ik heb gewoon wat extra tijd genomen zodat ik ook met de komst van Noah bezig kon zijn“. Wildfire betekende voor Niels ook een andere manier van werken, een samenwerking met andere muzikanten en de nieuwe producer Arno Krabman. Niels schreef samen met onder meer de band Sunday Sun, de Engelse muzikant Jack Savoretti, Leon Palmen en met producer Krabman. Ook staat er een bijzonder duet op: All I Want met K’s Choice zangeres Sarah Bettens.

Waar is Niels het meest trots op? “Ik ben vooral trots op het feit dat het me gelukt is om van muziek mijn werk te maken. Dat ik kan leven van datgene wat ik het liefste doe. Ik hoef er nu geen extra baantjes bij te hebben om rond te komen. Ook ben ik trots op alles wat ik tot nu toe bereikt heb. Ik heb met mijn eerste band Silkstone op grote festivals als Pinkpop en Lowlands gestaan en ook als soloartiest ben ik ver gekomen”. De zanger kijkt ook graag naar de toekomst. “Ik wil graag mijn nieuwe nummers live ten gehore brengen. Daar ben ik helemaal klaar voor. De Wildfire-tour begint in maart dus dat wordt erg spannend. En als ik van de zomer wat grote festivals mag doen dan zeg ik daar natuurlijk ook geen ‘nee’tegen. We zien het wel wat de toekomst brengt. Ik ga in ieder geval heel veel genieten”.