Susanne Alt

Saxofoniste levert smakelijk funkalbum af.

Een album maken met medewerking van meer dan dertig gastmuzikanten, uit binnen en buitenland. Dat is tegenwoordig een echte luxe. Niet voor de Amsterdamse saxofoniste Susanne Alt die op haar nieuwe album SAXIFY samenwerkt met grote namen als Lorren (vocals) en Fred Wesley (trombone). Daarnaast Stefan Schmidt (Zuco 103), Scott Mayo (Earth Wind & Fire, Sergio Mendes), Roger Smith (Tower of Power), Gary Winters (Bootsy Collins, Fred Wesley & The New JB’s) en vele anderen. Dat gezamenlijke project resulteerde in een jaren zeventig en tachtig getinte funk-plaat met alles erop en eraan. Explosief, dansbaar, meeslepend op een album vol moddervette funk en meeslepende soul . SAXIFY is het allemaal en meer. Susanne Alt produceerde het helemaal zelf en dat resulteerde in een sfeervolle productie. Alt gaat helemaal los op haar altsax (soms op tenor) en de muzikanten vullen haar perfect aan. SAXIFY verschijnt op 18 maart, op luxe 180-grams vinyl (dubbel LP met gratis downloadcard) en in zeer beperkte oplage ook op cd. (AR) ****