Welcome To The Village

Festival maakt tweede headliner bekend.

welcometothevillage

Festival Welcome to The Village heeft met The Boxer Rebellion de tweede headliner binnengehaald. Daarnaast is ook de komst van onder andere SUUNS, All We Are en Remy van Kesteren bekendgemaakt. Welcome to The Village vindt van 15 tot en met 17 juli 2016 voor de vierde keer plaats in een natuurgebied vlak buiten Leeuwarden. Weekendkaarten gaan voor €85,- via de website over de toonbank.

Goed nieuws: The Boxer Rebellion komt naar Leeuwarden. De Londenaren staan bekend om hun meeslepende tracks, die doen denken aan The National en soms Elbow. Eind april komt de band met het nieuwe album Promises. De eerste twee singles Keep Me Close en Big Ideas zijn veelbelovend, al is de band natuurlijk vooral bekend wegens de prachtige hitsingle Diamonds.

SUUNS stond al een flinke poos op het wensenlijstje van de organisatie. De vier Canadezen maken een lome mix van krautrock en shoegaze, de synths en overstuurde gitaren zorgen ervoor dat elke show een beklemmend en intense ervaring wordt. Uit Liverpool komt het trio All We Are. De band werkte voor hun vorige album samen met producer Dan Carey, bekend van MIA, Hot Chip en Kate Tempest. En dat is te horen. Voor harpist Remy van Kesteren gaat met Tomorrow Eyes een langgekoesterde wens in vervulling. Het slaat een brug tussen de muzikale wereld waar hij vandaan komt (de klassieke muziek) en de wereld die hij wil verkennen (pop, minimal en improvisatie).

Alle nieuwe namen op een rijtje: The Boxer Rebellion (ENG), SUUNS (CAN), All We Are (ENG), Remy van Kesteren: Tomorrow Eyes (NED), Girls Names (ENG), Tjing Tjing  (NED), Los Blancos (USA), Smokey Joe & The Kid (FRA), Yung (DEN), Mountain Bike (BEL) en Meindert Talma – Beste van 20 jaar (NED). Onder andere Django Django (SCO), Tinariwen (MLI), Fresku (NED) en Lonely the Brave (ENG) werden al eerder aangekondigd.

Welcome to The Village

Van 15 tot en met 17 juli staan ruim honderd (inter)nationale acts, goed eten, kunst, theater, innovatie en design op het podium in een groen en waterrijk natuurgebied net buiten Leeuwarden. Honderden vrijwilligers, makers en partners bouwen samen aan een tijdelijke ‘wereld die werkt’. De entreeprijs blijft met €85,- voor een weekendkaart gelijk aan voorgaande editie.