LYENN

Tweede album van Britse singer-songwriter verschijnt 29 april.

Lyenn

Slow Healer is de naam van het langverwachte tweede album van LYENN dat op 29 april verschijnt. Gevoed door emotionele onrust in een recent verleden was een nieuw album geen optie maar pure noodzaak. Op Slow Healer klinkt de Belgisch-Britse singer-songwriter puur en onvervalst.
Frederic ‘LYENN’ Jacques toerde als bassist in de band van Mark Lanegan de hele wereld over. Tijdens deze tours werd hem tevens de gelegenheid geboden zijn eigen muziek ten gehore te brengen. Al snel wist LYENN het publiek in Europa, de VS en China te beroeren met zijn nummers.  In 2009 verscheen het veelgeprezen debuutalbum The Jollity Of My Boon Companion. De wereld maakte kennis met de eigenzinnige, mysterieuze wereld van LYENN en de opmerkelijke muzikanten die hem omringen zoals Shahzad Ismaily, Marc Ribot en Joel Hamilton. In 2011 volgde de prachtige EP Vowels Fade First. Omwille van een aantal levensingrijpende gebeurtenissen en intensief toeren liet een nieuw album enige tijd op zich wachten.

Voor de opnames van Slow Healer trok LYENN naar IJsland, de perfecte omgeving voor zijn fragiele muziek en dito gemoedstoestand. Het album werd onder anderen opgenomen met trouwe compaan Shahzad Ismaily, mùm-celliste Gyda Valtisdottir en drummer Julian Sartorius. De nummers op Slow Healer zijn utgekleed en ingebed in een intrigerend universum van fascinerende geluiden. LYENN varieert tussen engelachtige fluisteringen en akelig intense kreten met haast duivelse bezetenheid. Niets is geforceerd of gepland. Hij voert een dialoog met zijn publiek waarbij spontaniteit, vrijheid en openheid de boventoon voeren. Ook zijn live optredens verlopen instinctief en zijn onderworpen aan het moment waardoor geen enkel optreden hetzelfde is.

LYENN verzorgt het voorprogramma van Mark Lanegan tijdens diens Europese tour, waarbij zij op vrijdag 6 mei 013 in Tilburg en zaterdag 7 mei in Tivoli in Utrecht aan doen.