Rykarda Parasol

Overtuigend derde album van Amerikaanse zangeres.

the-color-of-destruction

Eens in de zoveel tijd doet een artiest zijn of haar entree die meteen vastpakt en niet meer loslaat. Rykarda Parasol is er zo een. Bij de eerste tonen die er uit de speakers komen hoor je een stem die je doet denken aan artiesten van weleer als Patti Smith, Marianne Faithfull en PJ Harvey. Melancholie druipt af van de sfeervolle klanken die ook wel retro klinken en zeker de (psychedelische) sferen van de jaren 60 en 70 oproepen. Deze zangeres, die oorspronkelijk uit San Francisco komt maar ook vaak in Parijs vertoeft, heeft al vier albums op haar naam staan. Mooie en zeker ook bijzondere platen die helaas weinig internationale aandacht trokken. Met The Color Of Destruction zou dat misschien wel eens kunnen gaan veranderen. Het plan is in ieder geval om Rykarda Parasol groots in Europa te introduceren, gekoppeld aan verschillende (ook Nederlandse) optredens. Misschien dat dan ook haar eerdere albums in de – verdiende – belangstelling komen. Parasol brengt haar songs met pure passie en toewijding. Ondanks de koele stem klinken de liedjes warm en krachtig. De teksten zijn duister en mysterieus en zetten zeker aan het nadenken. The Color Of Destruction is een verrassend album van een artiest die hiermee wel eens een grote doorbraak zou kunnen maken. **** (AR)