The Vamps

Band pakt HMH in met overtuigende poprock.

The Australian band The Vamps, live at Heineken Music Hall in Amsterdam, The Netherland [fotocredit Harold Versteeg | BrunoPress]

De populariteit van The Vamps groeit met de dag. Iedere keer dat ze in ons land optreden groeit het aantal fans. Ook in de Heineken Music Hall waren heel wat enthousiaste en fanatieke fans aanwezig.

The Vamps kan met recht een nieuw fenomeen in de muziekwereld genoemd worden. De band ontstaat als Bradley “Brad” Simpson, lead vocals en gitaar en Daniel McVey, gitaar en backing vocals elkaar via YouTube leren kennen en samen nummers beginnen te schrijven. Op Facebook ontdekken ze drummer Tristan Oliver Vance Evans en via een gemeenschappelijke vriend voegt bassist Connor Samuel John Ball zich bij de groep.

Dankzij hits als “Can We Dance” (43 miljoen views), “Oh Cecilia (Breaking My Heart)” (34 miljoen views) en “Somebody To You” (83 miljoen views) heeft de band al meer dan 230 miljoen views op YouTube en VEVO. Ook heeft de band op dit moment 1,3 miljoen YouTube subscribers, 5,4 miljoen Facebook likes en 2,9 miljoen Twitter volgers.

Van het debuutalbum ‘Meet The Vamps’ uit 2014 zijn wereldwijd inmiddels meer dan een miljoen exemplaren verkocht en is daarmee in meerdere landen goed voor platina. Ook verkocht de band al meer dan 2 miljoen singles.

Op 27 november verschijnt de opvolger ‘Wake Up’. Daarop ook de nieuwe single ‘Wake Up’, waar Brooklyn Beckham, de zoon van David Beckham, een grote rol speelt.

Fotografie: Harold Versteeg