Theo Lens

Opnieuw een stamppotconcert van Theo Lens voor daklozen.

theo-edit2

Singer-songwriter Theo Lens heeft in januari, februari en maart zogenaamde stamppotconcerten gegeven in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Zwolle. Op vrijdag 15 april zal hij opnieuw een uitsluitend voor daklozen toegankelijk optreden verzorgen. Ditmaal is Utrecht aan de beurt. Theo realiseert dit in samenwerking met restaurant De Librije.

Tijdens de stamppottoernee brengt Theo Lens onder meer zijn eerder in New York opgenomen nieuwe single ‘Take Me As I Am’ zingen. Een lied waarin de roep om ‘geaccepteerd te worden zoals je bent’ centraal staat. Theo: “Tijdens de opnames voor mijn album ‘Home at last’ kwam ik een dakloze van rond de 30 jaar tegen die op straat lag te trippen. Niemand schoot hem te hulp en hij lag daar gewoon in zijn eentje dood te gaan. Dat maakte diepe indruk op mij en ik vroeg me verbijsterd af: Hoe kan dat?”.

Lens ging door deze gebeurtenis anders naar daklozen kijken. Hij heeft zich verdiept in hun situatie. In Nederland, maar ook in een groot aantal andere landen. “En ik weet gewoon: Het kan iedereen, dus ook jou of mij, overkomen dat je zo op straat belandt.”

Theo Lens photo

Met zijn concerttoernee voor daklozen doet Theo Lens iets wat hij zelf ook vele jaren naliet: op deze mensen afstappen en hen accepteren zoals ze zijn. En hoewel bijvoorbeeld Nederland de daklozen-cijfers van een land als Amerika bij lange na niet evenaart, zit er maar weinig licht tussen hun bejegening hier en die aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. “We lopen het liefst met een boog om hen heen.”

Theo: “Ik speel een half uurtje voor ze, waarna we samen de door de Librije gemaakte stamppot soldaat maken”.

De reacties van de daklozen zijn tot nu toe louter enthousiast. Men is zeer verheugd en laat dat ook blijken. Theo: “Ik vind het een feestje om te doen. Deze mensen verdienen echt meer support en liefde dan ze nu krijgen”.

Theo zal na het optreden in Utrecht stoppen met deze actie, maar denkt er over om het komende winter opnieuw iets te gaan doen. Theo: “Wellicht in een andere vorm. Daar moet ik nog over nadenken. Ik wil in ieder geval blijvend aandacht blijven schenken aan deze groep mensen”.

https://youtu.be/pa88sez3Er0

www.theolens.nl