tindersticks

Band voor vier concerten naar Nederland.

TINDERSTICKS 2015 IP4

De Engelse band tindersticks komt in de komende maanden voor vier concerten terug naar Nederland. De groep rond frontman Stuart Staples gaf in februari nog twee succesvolle shows in Concertgebouw De Doelen in Rotterdam en Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Deze shows vielen samen met het verschijnen van hun meest recente album ‘The Waiting Room’. Voor de aankomende shows zijn ze deze zomer en in het najaar te zien in Eindhoven, Heerlen, Tilburg en Groningen.

Het tourschema ziet er als volgt uit:

18 juli Eindhoven, Muziek Centrum Frits Philips
17 september Heerlen, Parkstad Limburg
04 november Tilburg, 013
06 november Groningen, Stadsschouwburg

De kaartverkoop start op donderdag 14 april om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de websites van de podia en/of Ticketmaster.nl.

Met hun gelijknamige album debuteert tindersticks in 1993. Er volgen in de jaren die komen nog eens acht albums. In 2013 viert de band haar twintigjarige jubileum door de verzamel CD ‘Across Six Leap Years’ uit te brengen, een speciale uitgave met daarop tien opnieuw opgenomen tracks afkomstig van hun backcatalogus. Met ‘The Waiting Room’ zijn ze inmiddels toe aan hun elfde langspeler.

Kenmerkend aan het onderscheidende geluid van tindersticks zijn de opvallende bariton stem van Staples waardoor de teksten op hartstochtelijke wijze worden voorgedragen, en de meeslepende, sfeervolle en melancholische muzikale uitvoering van het geheel.

Meer informatie is te vinden op tindersticks.co.uk.