VESTROCK

Festival barst in juni weer los.

Op 3, 4 en 5 juni worden er twee nieuwe podia op VESTROCK geintroduceerdvestrock-full

Er zal op het festivalterrein op het Eiland Buitenvest in Hulst één MainStage staan. Daar tegenover staat een grote 8-master tent met indoor podium die plaats biedt aan zo’n 3000 festivalgangers, die de Silent Stage uit eerdere jaren vervangt. Aan de ingang van het terrein zal er bovendien een houten Zweedse kapel gebouwd worden die plaats zal bieden aan een podium voor circa 300 muziekliefhebbers. Tenslotte is de Sint Willibrordus Basiliek uit 1198 in het centrum van Hulst wederom het decor van gratis toegankelijke intieme akoestische sessies voor maximaal 150 bezoekers. De volledige timetable wordt in mei bekend gemaakt.

KANDIDATEN VESTROCK RALLY BEKEND
De VESTROCK RALLY voor bands en deejays vindt dit jaar plaats op de Vismarkt in Hulst, op 14 mei 2016. Uit ruim 200 inzendingen gaan acht acts strijden om de laatste 2 podiumplaatsen op VESTROCK 2016. Het publiek beslist, samen met een deskundige jury, wie er gaan winnen. De bands die om een plaats op het VESTROCK podium strijden zijn Orange Fox, Hunter Street, Coyote Melon en de winnaar van de finale van Steenworp (30 april 2016). De genomineerde deejays zijn Tiydel (winnaar dj-contest De PiT), Sam Rem (winnaar dj contest Kunstbende) en Mickey V. Tijdens het tellen van de stemmen zal de Zeeuwse DJ Fatal Inc. acte de présence geven. De VESTROCK RALLY start om 20:00. Om 01:00 uur worden de winnaars bekend gemaakt.

UNIEKE BIER LINE UP, INCLUSIEF VESTROCK BLOND
VESTROCK is een boutique festival waar een uniek, divers en passend bierassortiment zal worden aangeboden. Ook op het gebied van bier biedt VESTROCK een ontdekkingsreis van smaken in de de splinternieuwe speciaalbierenbar op VESTROCK. Een unicum in festivalland! Naast de bitterzachte verfrissende pils uit het Belgische plaatsje Jupille-sur-Meuse zijn er maar liefst acht bijzondere Belgische speciaalbieren verkrijgbaar. De karakteristieke sterke blonde met droge maar toch licht zoete smaak en een bijzonder aangenaam hopkarakter uit Puurs is zoals ieder jaar present. Uit dezelfde plaats komt ook de premium Witte, doorspekt met sinaasappel- en citroenschil, afgerond met een licht bittere smaak en droge afdronk. Vanuit dezelfde brouwerij komt ook de buitengewone India Pale Ale met een prachtige, slepende nasmaak die de smaakpapillen lang blijven prikkelen. Het bijzonder sprankelend, zoetig en verfrissend fruitbier met de intense smaak van aardbeien, frambozen, zwarte kersen, vlierbessen en bosbessen uit Oudenaarde staat ook op het programma.

BOKOESAM VERVANGT SEVN ALIAS
Sevn Alias heeft wegens persoonlijke omstandigheden zijn show op VESTROCK moeten afzeggen. Zijn plaats op zaterdag 4 juni 2016 zal worden ingenomen door de Amsterdamse rapper Bokoesam.

VESTROCK JUNIOR BIJNA UITVERKOCHT
Kaarten voor VESTROCK zijn verkrijgbaar via www.vestrock.nl en diverse voorverkoopadressen in Zeeuws Vlaanderen. VESTROCK zal, net als in eerdere jaren, intiem en kleinschalig zijn, dus het aantal beschikbare kaarten is beperkt. Een ticket voor VESTROCK kost € 39,00 voor vrijdag 3 juni, € 45,00 voor zaterdag 4 juni en € 59,00 voor de vrijdag en zaterdag combi. Campingtickets zijn (alleen online) beschikbaar voor € 15,00. VESTROCK JUNIOR is bijna uitverkocht. Er zijn nog een paar honderd tickets beschikbaar voor € 20,00 in de voorverkoop. Iedereen die erbij wil zijn, wordt geadviseerd om spoedig tickets aan te schaffen.

VESTROCK
Op het prachtige eiland in de buitenvest van Vestingstad Hulst, de meest Vlaamse en bourgondische stad van Nederland, vindt dit jaar voor de zevende maal VESTROCK plaats, op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2016. Op zondag 5 juni is VESTROCK JUNIOR, de familiedag. VESTROCK is een boutique festival dat door bezoekers het festival van de vriendschap wordt genoemd door de gezellige en ontspannen sfeer.