Ziggy Marley

Nieuw album op komst.

Ziggy

Op 20 mei verschijnt het nieuwe album van Ziggy Marley, dat simpelweg Ziggy Marley is getiteld. Het is alweer het zesde soloalbum van de Jamaicaanse reggaezanger en de opvolger van Fly Rasta uit 2014, dat werd beloond met een Grammy in de categorie Beste Reggae Album.

Ziggy haalde zijn inspiratie voor het album uit de strijd die de mensheid op dit moment levert, een onderwerp dat hij zich persoonlijk erg aantrekt. “With my new record, I wanted to address my feelings about what’s happening outside of myself and in the world, how I see what I see, and solutions I have in mind.” Door zijn gedachtegangen te vertalen naar muziek heeft Ziggy Marley het perfecte sonische fundament gelegd om zijn boodschap te verkondigen en verspreiden. “I found myself emotionally and consciously affected by the plight of our species in general. We’re all family. We can’t let ego be the driver, truth has to be the driver. We have to help each other.”

Ziggy heeft er voor gekozen om de wereld op een andere manier kennis te laten maken met zijn nieuwe werk. Zo zijn twee tracks onlangs via de Amerikaanse hitserie Hawaii Five-O in premiere gegaan. In deze aflevering is Ziggy te zien als het personage Bones, een rol die speciaal voor hem werd geschreven. Weekend’s Long is de eerste single van het album, een nummer met een tijdloze reggaebeat, zonovergoten instrumentatie en een onweerstaanbaar refrein, gebracht op een manier zoals alleen Ziggy Marley dat kan.