Zwarte Cross

Vele nieuwe namen bekendgemaakt.

Zw Cross 2

Say Yes to Apartigheid! Trouw aan hun slogan breidt het grootste festival van Nederland haar programma uit. Apartigheid is: dansen op de Colombiaanse afrobeat van Systema Solar, wegdromen bij een klavecimbelconcert, helemaal uit je stekker bij de electro van The Oddword, je hersens laten werken bij het college ‘Gezonde Chips’ van Prof. Dr. Ir. Albert van den Berg en met open mond kijken naar de hoofdstunt, waarbij een stuntman over een afstand van 80 meter over de Megatent zal worden gekatapulteerd. Zo wordt de programmering van de 20e jubileumeditie diverser dan ooit, en blijft het festival de grijze middenmoot mijden.

De Zwarte Cross vindt plaats op 21-22-23-24 juli in Lichtenvoorde. De kaartverkoop loopt gestaag door en de organisatie blijft het publiek aansporen om toch vooral niet te lang te wachten met het aanschaffen van kaarten. Dagkaarten voor vrijdag zijn nog verkrijgbaar (76% verkocht). Alle dagen erbij zijn kan ook nog net, want er zijn nog enkele Campingkaarten verkrijgbaar (95% verkocht). Alle overige kaartsoorten zijn uitverkocht.

Een overzicht van de nieuwe bevestigde acts:

Zwarte Cross

Muziek: Death Alley (protopunk) / Systema Solar (COL, afrobeat/Caribbean) /White Miles (OOS, rock) / Soviet Grass (BEL, rock) / Emersound (BRA, latin, hip-hop) / Di-rect (pop/rock) / Drive By Wire (heavy psych) / Poor John (rhythm&blues) / Douwe Bob (pop) / Miss Montreal (pop) / Black Bottle Riot (southern rock) / Cesqeaux (trap, drum&bass) / Moksi (house) / Indian Askin (psych/pop) / DJ De Rooie Jager (van Slayer tot schläger) / The Fuel (rock) / Zitakula (afrosoul) / BAGGI (dance) / Fleddy Melculy (BEL, Vlaamse pretmetal) / Wiwek (trap, jungle) / The Skaddilacs (BEL, ska) / Censi Rock (reggae) / Too Many Zooz (VS, brasshouse) / Puinhoop Kollektiv (party DJ’s) / Pyrodox (trap) / Nattali Rize (AUS, worldbeat) / Jovink & the Voederbietels (dialectrock) / Bootleg Betty (roots) / Paceshifters (hardrock) / South Mountain (country/bluegrass) / Baby Blue (meezingcovers) / Taliband (dialectrock) / DJ Danjah (urban/dance) / The Oddword (electro/dance) / WC Experience (feestrock) / ExxBenT (rock ’n roll) / BZB (folkrock)

Wekelijks wordt het programma via de digitale mediakanalen van het festival aangevuld. De laatste toevoeging aan de lijst met podia is de Gospel Church. Een is een splinternieuwe kapel die drie festivaldagen lang in het teken zal staan van alles waar de Zwarte Cross voor staat, namelijk: feest, originaliteit, geweldige bands, humor en verdraagzaamheid. Vrij baan voor de apartigheid! De Gospel Church is het 29e podium op de Zwarte Cross 2016. Uiteindelijk zal het festival 31 podia tellen. Over de invulling van de laatste twee speelplekken volgt binnenkort meer informatie.

Zwarte Cross 2016; 21 – 22 – 23 – 24 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl

Foto’s Rob Herstel