Izaline Calister

Curaçaos-Nederlandse zangeres presenteert Rayo Di Lus in Paard van Troje.

m_DSC_0036

Voor haar nieuwe album RAYO DI LUS (lichtstraal) stapte Izaline Calister uit haar comfortzone. Izaline Calister, singer-songwriter, Edison-winnares, zingt wederom in het Papiamentu, maar ze ging op zoek naar een nieuwe sound die past bij haar Afro-Antilliaanse roots. Geïnspireerd door haar broer Roël Calister en door producer Ward Veenstra (o.a. Nynke Laverman, Mathilde Santing), heeft dit geleid tot een combinatie van Curaçaose elementen met een modern geluid door het gebruik van elektronica en samples. Ook nam ze een geheel eigen versie van Willeke Alberti’s ‘Telkens Weer’ op, volgens Izaline een van de mooiste Nederlandstalige liedjes ooit. RAYO DI LUS verschijnt op 29 april. De cd-presentatie was zaterdag 30 april in het Paard in Den Haag, onderdeel van het festival The Hague International Jazz Days. Dat gebeurde tijdens een mooie avond in Paard van Troje, waar de nummers van het album voor het eerst aan het publiek gepresenteerd werden. @Paard van Troje

Fotografie: Loes van der Kraats