Madeline Bell

Zangeres overtuigt met mooi middagoptreden.

m_DSC_0052

Zangeres Madeline Bell gaf op 22 mei een intiem concert in De Griffioen in Amstelveen. Dat werd een mooi optreden waar Bell eens te meer liet zien en horen over hoeveel gevarieerd talent zij beschikt. Soul, jazz, pop: met haar bijzondere vocalen is zij altijd goed voor onvergetelijke optredens, waarbij de interactie met het publiek een belangrijke plaats inneemt.

Madeline Bell werd geboren in Newark, New Jersey in de VS. Al vanaf haar vijfde zong zij, voornamelijk gospel, in scholen en kerken. Toen ze 13 was ontdekte ze, geïnspireerd door Sam Cooke, de popmuziek. In de jaren daarna zong Madeline Bell overal, op straat, bij talenten-jachten en lokale clubs. Door The Glovertones en Alex Bradford Singers kreeg ze een rol in de musical Black Nativity. Zo kwam ze in 1962 in Engeland, waar ze ging wonen. Een hoop studiowerk volgde met o.a. Dusty Springfield, Kiki Dee, Lesley Duncan, Elton John en, niet te vergeten, The Beatles en The Rolling Stones.

Ze werd wereldberoemd als bandlid van de popgroep Blue Mink met hits als Melting Pot, Good Morning, Freedom en Bannerman, om er maar een paar te noemen. Na deze periode besloot ze solo te gaan. Dit was, gezien haar kwaliteiten, geen slechte beslissing, zoals u zult beamen. Ze was de ster in de Tom Parker’s The New London Coral en later een beroemdheid in de musical The Cotton Club. Ze deed diverse fantastische solo theater tournees voor volle zalen met muzikanten als, u raadt het al, Frits, Jeroen en Cor Bakker en vorig jaar nog met Louis van Dijk.
In korte tijd bracht ze diverse CD’s uit: Madeline Bell, Have you Met Miss Bell?, Girl Talk, en op het BMP label: Melting Pot, Blessed, Soulmates en het net verschenen Blue Christmas. Dank zij haar vriendschap met vibrafonist Frits Landesbergen is zij heel vaak in Holland, waar wij allemaal nu van kunnen genieten. Want tussen haar veelvuldige CD opnames, TV optredens en theatertournees had zij tijd gevonden voor haar optreden op 22 mei in de Griffioen. @Griffioen

Fotografie: Loes van der Kraats