Ribs & Blues

Festival viert 20-jarig jubileum met mooie acts.

Ribs 1

De grote tent van Ribs & Blues in Raalte wordt voor komend weekend met 600 m2 uitgebreid. Er wordt weliswaar weinig neerslag voorspeld maar door de verwachte frissere temperatuur heeft de organisatie toch voor meer tentdak gekozen.

Ribs en Blues is bij uitstek een evenement waarbij de bezoekers elkaar graag opzoeken en samen bijpraten onder het genot van een biertje en goede muziek en dat willen we maximaal faciliteren “ aldus voorzitter Ton Groot Beumer van Ribs & Blues. Voor de totale indeling van het festivalterrein heeft de ingreep geen gevolgen . “ We hebben hiermee gewoon een groter deel van de buitenlucht overdekt en daar is de temperatuur toch aangenamer dan onder losse parasols . Bovendien verwachten we veel belangstelling voor de grote acts op ons hoofdpodium dus zo slaan we twee vliegen in een klap!’ De totale lengte van de Mainstage tent komt hiermee op maar liefst 85 meter en biedt plaats aan zo’n 7500 bezoekers.

Sinds vorig jaar is ook het tweede podium , de Delta Stage van Ribs & Blues, in een open tent geplaatst. Dat is de organisatie en het publiek zeer goed bevallen. Groot Beumer : “ We hebben met Hollandse weersituaties te maken. Bij warm zomerweer misten we schaduw op de Domineeskamp, bij regen en kou wil je een dak en ook de geluidskwaliteit is door de tent op de Delta Stage sterk verbeterd .”

Het 20 jarig jubileum van Ribs & Blues gaat zaterdagavond van start met optredens van het Noordpoolorkest, Waylon, The Blizzards, Racoon en Uriah Heep.

Tijdens de Pinksterdagen is het evenement zoals altijd gratis toegankelijk met 21 internationale roots & bluesacts , theater, kidsadventureland , attracties, een festivalmarkt en natuurlijk spareribs van de vele barbecues.

20 jaar Ribs & Blues

14-15-16 mei, Raalte

t grootste GRATIS roots & bluesfestival van Nederland

Alle informatie www.ribsenblues.nl