Zwarte Cross 2016

Programma van de Zwarte Cross 2016 compleet!

Zwarte Cross

Kensington op de Zwarte Cross vrijdag

Kensington groeide in de afgelopen jaren uit tot een band van wereldformaat. Ze verkochten maar liefst vijf keer Ziggo Dome uit. De Zwarte Cross vindt in Kensington een geweldige headliner voor de vrijdag. Dagkaarten voor vrijdag zijn nog verkrijgbaar. Naast Kensington kunnen bezoekers genieten van: de good vibes van Kenny B. gabberopa’s Party Animals, de Achterhoekse smartlappen van Boh Foi Toch, de wonderschone gitaarliedjes van Admiral Freebee, een oecumenische kerkdienst van Gerda Havertong en nog heel veel meer.

 Drie nieuwe podia op de Zwarte Cross 2016

Altijd al gedroomd om te rocken voor een uitzinnig publiek op het grootste festival van Nederland? Dit is je kans! Het ‘Open Podium’ is er voor iedereen! Er zijn instrumenten en een PA beschikbaar, dus waar wacht je nog op? Op de Theaterweide vind je ‘Andere Apartigheid’, een nieuw podium voor straatartiesten en een voorstelling door Theatergroep Hetze, alleen te zien op de Zwarte Cross. De reeds aangekondigde ‘Gospel Church’ is ook nieuw in 2016. Dit is de plek waar drie festivaldagen lang hoogmissen plaatsvinden die in het teken staan van alles waar de Zwarte Cross voor staat: feest, originaliteit, supergoede bands, humor en verdraagzaamheid. Hiermee komt het aantal podia op 31!

 De laatste kaarten

Met nog minder dan 600 tickets op voorraad staat de Zwarte Cross Camping op het punt van uitverkopen. Van de vrijdag is nog 27% van de dagkaarten beschikbaar. Al met al gaat de kaartverkoop rapper dan ooit en verwacht de Zwarte Cross uit te verkopen voor de start van het festival. Dat zou betekenen dat er geen dagkassa’s worden ingericht voor de verkoop van dagkaarten.

 Een overzicht van de nieuw bevestigde acts:

 Muziek: Kensington / Party Animals / Admiral Freebee (BEL) / Boh Foi Toch / The Future Dub Project (GB) / Navarone / Micah Shemaiah (JAM) / Che Sudaka (SPA) / The Dubbeez / Fragment / DJ Voeselnek / Twenty Sicks / Heavy Hoempa / Mental Theo / De Nozems / Herder/ De Paloma’s / Weekend Warriors / Rapha Pico / Hilltop Howlers / Rebelle / Vingerwerk / Cafe Con Leche (BE) / Yakumo Orchestra / Kenny B. / Ocean Alley (AUS) / Roulsen / SKIP&DIE Soundsystem / Etana (JAM) /  e.v.a.

Theater: Oecumenische kerkdienst – Gerda Havertong / Ernest Beuving / Willem Philipsen / Arjan Erkel / Gerjon Gijsbers / Señor Marküsen – Dansen op Didgeridoo! / L’Chaim / JW Tolkamp / Korte film bioscoop door Go Short / OldenOsborn / Wintertuin: Koen Frijns / Zwarte Cross Museum / Dr. Ir. Manfred te Grotenhuis – Word je slimmer van JoeTjoep? / Prof. Dr. Ir. Rob Lammertink – Glad water / Dr. Ruud Steenwelle – Ziektes ruik je zo! / e.v.a.

In de vorige officiële persberichten met nieuwe namen werden de volgende acts reeds bekend gemaakt:

 Muziek: Douwe Bob / Miss Montreal / De Staat / Indian Askin / Airbourne (AUS) / Typhoon / John Coffey / Storksky / De Likt / Kraantje Pappie / The Wombats (GB) / FeestDJRuud / DeWolff / Peter Pan Speedrock / My Baby / Death Alley / KT Tunstall (GB) / Circa Waves (GB) / Birth Of Joy / Fresku / Bökkers / Dan Owen (GB) / Inner Circle (JAM) / Di-rect / zZz / The Darkness (GB) / Drive By Wire / Poor John / Black Bottle Riot / Cesqeaux / Moksi / DJ De Rooie Jager / Juan Sanchez / Roel Salemink / Systema Solar (COL) / White Miles (OOS) / Soviet Grass (BEL) / e.v.a.

Theater: Herman Brusselmans (BEL) / Paul Haenen / Jack Weijkamp, de dichter des Achterhoeks / Stefan Groothuis (ex-schaatsprof) / Fratsen (Nederlandstalige pop met Andre Manuel) / Fresku (spoken word) / Thijs Boontjes Dans- en showorkest / Erik Hulzebosch (ex-schaatsprof) / Mime met Hakim / Abdelkader Benali / André Manuel / Wim Daniëls /Jon Hicks (GB, live painter) / Ulfts Mannenkoor / Thijs Kemperink & Frans Miggelbrink over Say Yes To Apartigheid / Workshop emmertrommelen met Hicky van The Wetnecks (VS) / e.v.a

Via www.zwartecrossprogramma zijn de speeltijden en de speelplekken van alle acts terug te vinden. Ook het cross- en stuntprogramma is bekend en is opgenomen in dit online blokkenschema.

Zwarte Cross 2016; 21 – 22 – 23 – 24 juli

Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
meer namen op www.zwartecross.nl