Black Oak

Warme, meeslepende folkmuziek op Equinox.

black

Muziek kan soms heel diep raken. Bekoren, overrompelen en zelfs onder je huid gaan zitten. Black Oak is zo een muzikale combinatie. Uit een versmelting van de formaties The Black Atlantic en I Am Oak ontstond dus Black Oak, een project van de singer-songwriters Geert van der Velde en Thijs Kuijken .  Die bundelden hun krachten en daaruit ontstonden sprankelend mooie muziekklanken. Liedjes die liefhebbers van Crosby, Stills & Nash, Simon & Garfunkel, America maar ook van bands als Fleet Foxes en Midlake zeker zullen bevallen. Maar The Black Oak is vooral zichzelf, gelukkig maar. Dat betekent wonderschone luistersongs voorzien van een minimale instrumentatie. Neergelegd op een album met daarop 11 groeibriljantjes, tracks die steeds mooier worden naarmate je er vaker naar luistert. Het nummer dat het album draagt is The Grain, tevens de eerste track en waarvan een videoclip verscheen. Een liedje dat toch wel het allermooiste nummer van het album is. Kippenvel met een song die je qua sfeer zo meeneemt naar de hoogtijdagen van Crosby, Stills & Nash..pure magie! Maar ook de rest van de nummers heeft die sterk melancholische lading. Mede dank zij de twee mooie, zuivere stemmen die zo wondermooi in elkaar overvloeien. Muziek van een heel hoog niveau op een album dat het verdient om veelvuldig gehoord te worden. **** 1/2 (AR)

http://blackoaktheband.bandcamp.com/album

Video – The Grain

YouTube: https://youtu.be/jNS0NLiI72g