Candi Staton

Swingend soul-optreden als aftrap van LIVE AT in Amsterdamse Bos.

m_DSC_0081

Op 5 juni verzorgde souldiva Candi Staton het eerste optreden in het kader van LIVE AT in het Amsterdamse Bos. Dat was puur genieten in de intieme setting van deze verborgen parel in Amsterdam.

Het werd een mooi optreden met een trip to memory lane naar verschillende momenten in de carriere van de soulzangeres. Behalve soul was het concert ook funky en gospel elementen en kon er goed op gedanst worden.

Het enthousiaste publiek kwam halverwege het optreden uit de stoelen om soms aandachtig te luisteren dan weer heerlijk mee te wervelen met liedjes als Nights On Broadway, Suspicious Minds, In The Ghetto en natuurlijk Staton’s grote hit Young Hearts Run Free Din een extra lange versie met een hoog funk- en soulgehalte. Gospel kwam aan bod aan het einde van de show met het swingende Hallelujah Aniway waarbij iedereen naast de stoelen stond en uitbundig meedeinde.

Dit smaakt naar meer en dat kan met de reeks aankomende concerten van verschillende artiesten en bands die het Bostheater organiseert http://www.liveatamsterdamsebos.nl/

Fotografie: Loes van der Kraats