José González & The String Theory

Singer-songwriter met internationaal collectief in nieuwe Luxor Theater.

jose gonzalez

Op zaterdag 21 januari 2017 presenteren Motel Mozaique Concerts en Rotown José González & The String Theory in het nieuwe Luxor Theater. De gevierde singer-songwriter en het internationale collectief geven een nieuwe dimensie aan het sterke songmateriaal van José González. Tickets voor deze seated show zijn vanaf donderdag 16 juni om 10.00 uur verkrijgbaar via het Luxor Theater en Ticketmaster.

Toen José González’ cover van The Knife’s ‘Heartbeats’ werd gebruikt voor de bekende stuiterballenreclame, ruim 10 jaar geleden alweer, was de naam van de Zweeds-Argentijnse singer-songwriter gevestigd.

In 2015 jaar bracht José González zijn derde album ‘Vestiges & Claws’ uit, maar liefst zeven jaar na voorganger ‘In Our Nature’. Tussen de twee platen in heeft de folkzanger, bekend om zijn warme stem gecombineerd met subtiel maar virtuoos gitaarspel, bepaald niet stilgezeten. Zo bracht hij met zijn meer elektronische en experimentele band Junip twee platen uit en werd er uitgebreid getourd.

Over zijn nieuwste solo-album, met singles als ‘Leaf Off / The Cave’ en ‘Stay Alive’, zegt González: “I started out thinking that I wanted to continue in the same minimalistic style as on my two previous records, but once I started the actual recordings I soon realized that most of the songs turned out better with added guitars and a more beat-like percussion, and with more backing vocals.”

Na een optreden met The Gothenburg String Theory op het Gothenburg Festival in 2010 werd de bijzondere combinatie van González’ sierlijke songwriting en The String Theory’s innovatieve orkestraties vol lof en applaus onthaald. Het smaakte naar meer en dit bracht de gevierde singer-songwriter en het 20-koppige collectief even later naar het Motel Mozaique 2011 Festival. Een volgepakte Rotterdamse Schouwburg was getuige van een schitterend optreden waarbij een nieuwe dimensie aan het sterke songmateriaal van José González werd gegeven.

Begin 2017 krijgt deze bijzondere samenwerking een vervolg, waarbij de set-list ongetwijfeld zal zijn uitgebreid met songs van González’ nieuwste album.

José González & The String Theory
Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam
Zaterdag 21 januari 2017
Zaal open 20.00 uur / Aanvang 20.30
Tickets vanaf €19 (ex. servicekosten) zijn vanaf donderdag 16 juni om 10.00 uur verkrijgbaar via Ticketmaster en Luxor Theater