Jurgen Burdorf

Jurgen Burdorf – Opening Lines CD

Jurtgen Burdorf

‘Opening Lines’, is het debuutalbum van gitarist Jurgen Burdorf en zijn band.  Een heerlijke instrumentale plaat met zelfgeschreven, afwisselende, melodieuze composities met daarin veel ruimte voor solo’s en improvisatie. De stijl ligt tussen jazz, (southern) rock en blues met aanvulling van wat country- en rootsaccenten. Naast Burdorf zelf op gitaar hoor je Hugo den Oudsten op basgitaar (oa Sabrina Starke, The Fresh Cuts), Tico Pierhagen (Aguabajo) op keys (met name Hammond B3) en Léon Klaasse (oa The Pilgrims, Powerplay) op drums. Het album is voor 95 % live opgenomen (met weinig edits) in Powersound Studio in Amsterdam. Het is een heerlijk album geworden waar je het speelplezier gewoon van af luistert. En met vooral veel getoond vakmanschap. Burdorf is een virtuoos gitarist en ook de overige muzikanten klinken overtuigend. ‘Opening Lines’klinkt spontaan en gedreven en is duidelijk met veel passie gemaakt. Van deze formatie gaan we in de toekomst vast nog heel veel horen!

Zie voor een youtube-playlist met filmpjes van de opnamedag

www.jurgenburdorf.nl