Passenger

Nieuw album Passenger op 23 september.

passenger

Singer-songwriter Mike Rosenberg aka Passenger heeft zijn achtste album aangekondigd. Het album met de titel ‘Young As The Morning Old As The Sea’ komt uit op 23 september. Het album is opgenomen in de studio van Neil Finn in Nieuw-Zeeland en in de Linear Studio’s in Sydney.  Mike Rosenberg co-produceerde het album met Chris Vallejo (INXS, Empire of the Sun) waarmee hij al eerder samenwerkte aan ‘All The Little Lights’ en Whispers’.

Op ‘Young As The Morning Old As The Sea’ is te horen dat Mike Rosenberg een vakman is wat betreft song-writing. De 10 liedjes op het album zijn persoonlijke en universele verhalen over relaties en het verstrijken van de tijd. Voorloper van het album is de single ‘Somebody’s Love’ die vandaag uit is.
Bekijk hieronder de videoclip:

I’ve done pretty much an album a year for the last decade, and the worry is that you don’t live with things for long enough. I know the most recent record is probably always my favourite, but I honestly feel this is the first time I can play the new record to people and not feel obliged to make excuses. I’m so proud of it.” aldus de singer-songwriter.

De Britse singer-songwriter Mike Rosenberg, beter bekend onder zijn alias ‘Passenger’, kreeg na vijf eerdere albums eindelijk erkenning voor zijn muziek dankzij zijn wereldwijde hit ‘Let Her Go’ afkomstig van het multi-platina album ‘All The Little Lights’. De videoclip bereikte afgelopen jaar maar liefst een miljard views op YouTube en is daarmee één van de best bekeken muziekvideo’s ooit op YouTube. Niet slecht voor iemand die voor zijn doorbraak alleen actief was als straatmuzikant. Deze echte troubadour groeide uit van straatmuzikant tot één van de bekendste singer-songwriters ter wereld en speelde in Nederland onder andere al op Pinkpop en in de Heineken Music Hall. Maar hij gaat daarbij nooit voorbij aan zijn passie: het geven van optredens op straat. Bij een verrassingsoptreden in het Vondelpark in Amsterdam waren maar liefst 3000 mensen aanwezig. Op 26 oktober staat de singer-songwriter in de Heineken Music Hall.