Teus Nobel

Social Music: een welkome aanvulling binnen de jazz.

SOCIALMUSIC_albumcover

Trompettist Teus Nobel heeft na zijn eerste twee albums een definitieve plek veroverd in het Nederlandse jazz landschap. Lovende recensies vielen hem ten deel en awards werden hem uitgereikt. Zoals die voor Radio 6 Soul & Jazz Talent en de Laren Jazz Award. Internationale recensies spreken over “Teus is one of those once-in-a-generation guys that brings it all to the table. He is an unyielding trumpeter with a true sense of time and patience, with a compositional voice that is as original as it is refreshing.” Op 24 juni verschijnt Nobel’s derde album met als titel Social Music. Die plaat is voortgekomen uit een intensieve samenwerking met gitarist en componist Merlijn Verboom. Het blijkt een schot in de roos, deze samenwerking. De twee muzikanten vullen elkaar perfect aan. Met als verbluffend resultaat een overheerlijke portie dirty electronic jazz: een mix van jazz, electronica, grooves en filmische sferen. Het resultaat is een avontuurlijke plaat geworden met een heerlijke jazz en soul maar ook elektronica groove.

Het Teus Nobel Quintet presenteert SOCIAL MUSIC zondag 10 juli op het North Sea Jazz Festival.

Bekijk hier de videoclip van de eerste single Men vs Women:

Bekijk hier de trailer van Social Music:

Over TEUS NOBEL

Teus Nobel begint op 17-jarige leeftijd aan zijn conservatorium studie in Rotterdam, die hij na twee jaar klassieke muziek en vier jaar jazz in 2006 volbrengt. Hij speelt in de bands van onder meer Caro Emerald, Sven Hammond Soul, Kyteman Orchestra en bij Wicked Jazz Sounds en werkt met Ellen ten Damme, Do, Paul de Leeuw, Frank McComb (US), Frazey Ford (CAN) en Brandon Flowers (US). Hiernaast is Nobel solotrompettist bij het Orkest der Koninklijke Luchtmacht, naast het gerenommeerde Metropole Orkest het enige fulltime orkest dat zich richt op de ‘lichte muziek’.

In 2012 brengt Teus zijn debuutalbum FLOW uit: groovy, contemporary jazz met een randje fusion. Vlak na de release wordt hij uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent. Met de opvolger LEGACY (2014) eert Teus zijn muzikale erfgoed, met voor elk van zijn persoonlijke jazzhelden een speciaal geschreven compositie. Deze zomer verschijnt SOCIAL MUSIC en speelt het Teus Nobel Quintet voor de allereerste keer op het North Sea Jazz Festival.