The Jig

Band lanceert derde album Proximo Disco.

the jig

Funk, hiphop, pop, disco dance & more. The Jig verwerkt het allemaal in hun wervelende (instrumentale) muziek. De band speelt eigen composities waarin soul, afrobeat, pop, jazz en rock worden gecombineerd met ‘vintage funk’ (Tower Of Power, James Brown, The Meters en Bootsy Collins). Het zevenkoppige Amsterdamse funkgezelschap is live een overweldigende beleving. Dat heeft het publiek in binnen- en buitenland inmiddels ontdekt. The Jig is populair in Spanje, Duitsland en zelfs in Brazilië. De funkateers brachten recent hun derde album Proximo Disco uit met daarop weer een grote portie instrumentaal werk, maar ditmaal ook enkele vocale tracks, verzorgd door Ruben Seyferth. Het zorgt voor net weer een nieuwe dimensie binnen de muziek van The Jig. ‘Heavy’funk wordt gecombineerd met een portie rock, soul, afro, jazz en meer. Proximo Disco is een plaat die swingt vanaf de eerste tot en met de laatste groef! Met een nog breder en extra catchy geluid dan op de vorige twee albums is The Jig op weg om nog veel groter te worden. **** (AR)