The Ramona Flowers

ramona

‘PART TIME SPIES’ RELEASE EN OP TOUR MET WHITE LIES.

Na het aankondigen van de eerste single ‘Dirty World’ maakt het vijftal uit Bristol nu bekend dat hun tweede album ‘Part Time Spies’ zal uitkomen via Distiller Records op 9 september en dat ze aansluitend zullen touren als support van White Lies door Europa.  In Nederland zal de band op 13 oktober in Paradiso, Amsterdam en op 14 oktober in Doornroosje, Nijmegen spelen.

‘Part Time Spies’ is een plaat over de zaken waarover het gaat in het leven: dood, stijgende huurlasten, narcisme, scheidingen, selfies, het einde van de privacy, dronken worden en een kater hebben. De plaat staat helemaal in het hier en nu, is zeer persoonlijk en zorgt ervoor dat je je vrienden wilt omarmen, troosten en met ze wil dansen.

Zo werd de track ‘Skies Turn Gold’ benaderd als een ‘classic four on the floor dance track’ en ontstond ‘My Weirdo’ spontaan achter de piano. Het langzaam tot een epische rocker opbouwende ’Sharks’ onthult een heftige ervaring van zanger Steve Bird die zijn vader verloor aan een hersentumor.

The Ramona Flowers zijn:

Steve Bird (zang), Sam James (gitaar), Wayne Jones (bas), Dave Betts (toetsen, gitaar), Ed Gallimore (drums).

De tracks op het album:

Dirty World * Skies Turn Gold * Start To Rust * Part Time Spies * Midnight Express * Run Like Lola * Hurricane * My Weirdo * Designer Life * Sharks * Cold of the Night

‘DIRTY WORLD’

Het uit Bristol afkomstige vijftal The Ramona Flowers lanceert de videoclip van hun nieuwe single ‘Dirty World’. Bekijk de video hier. De clip is opgenomen in Albuquerque, New Mexico, met in de hoofdrol het fictieve karakter Skullman, die een glitterbol als hoofd heeft; het staat symbool voor de glamour van de wereld van het grote geld waarin hij verkeert. Tegelijkertijd staat Skully (zoals hij liefdevol genoemd wordt) voor het duistere, dodelijke effect van de hongerige zucht naar geld en zakelijk gewin.

‘Dirty World’ is een treffend voorbeeld van het geluid van The Ramona Flowers: een combinatie van electronica met aanstekelijke refreintjes  en uitwaaierende gitaarriffs . Het is de eerste single van het nieuwe album, dat later dit jaar zal verschijnen op Distiller Records, en de opvolger is van hun in 2014 verschenen debuutalbum ‘Dismantle and Rebuild’.

’Dirty World’ ontstond toen drummer Ed Gallimore aan het experimenteren was met een Giorgio Moroder-achtige geluid. Toetsenist Sam James voegde er een over-the-top pianodeuntje aan toe dat zo uit de film Top Gun leek te komen. Frontman Steve Bird schreef de tekst uit frustratie toen hij noodgedwongen London moest verlaten vanwege de uit de pan rijzende huurprijzen.

The Ramona Flowers zijn: Steve Bird (zang), Sam James (gitaar), Wayne Jones (bas), Dave Betts (keyboards, gitaar), Ed Gallimore (drums).