Welcome To The Village

Line up compleet.

welcometothevillage

2manydjs, Black Mountain, My Baby, King Khan & The Shrines en veel meer bevestigd

Met de bevestiging van 2manydjs (dj-set), Black Mountain, My Baby, King Khan & The Shrines, Max Meser en veertien meer is het muziekprogramma van Welcome to The Village compleet. Onder meer Django Django, The Boxer Rebellion, Fresku, Alex Vargas, Suuns en Tinariwen werden al eerder bekend gemaakt. Welcome to The Village vindt van 15 tot en met 17 juli plaats in natuurgebied de Groene Ster, vlak buiten Leeuwarden.

2MANYDJS

Welcome to The Village wordt op 17 juli afgesloten met een dj-set van 2manydjs. Het duo is bekend van de vele legendarische optredens op zo’n beetje alle grote festivals ter wereld. De broers mixen de grootste klassiekers en de lekkerste kitch-platen aan elkaar tot hét dansfeestje van het festival.

Uit Canada komt de stonerrock van Black Mountain. Met de voeten stevig in de klassieke rockriffs uit de jaren ‘70 en het hoofd in de hypnotiserende stonerwolken, krijgt de band al dik tien jaar steeds meer following. Een andere grootheid, King Khan & The Shrines komt naar Leeuwarden. De band vermengt soul met garage, sixties psychedelica, rhythm ‘n’ blues met de fenomenale eigenschappen van frontman King Khan. Het Nederlands/ Nieuw Zeelandse trio My Baby werd met het album Shamanaid in korte tijd één van de populairste acts. Dat kwam niet alleen door de opzwepende tribalblues, want iedere liveshow is een spectaculair broeierige ervaring. Seasick Steve approves.

Alle nieuwe namen op een rijtje: 2manydjs dj-set (België), Black Mountain (Canada), My Baby, King Khan & The Shrines (Canada), Max Meser, St. Paul, Green Hornet, Intergalactic Gary, Chouk Bwa Libète (Haïti), Faja Creation Brassband, Black Flower (België), S.T. Cordell, BlackLung (Engeland), Bismuth + Serchio Bathing-Party, Heavyball (Engeland), The Hyena Kill (Engeland), White Wine (Duitsland), Afework Nigussie & Zea (Ethiopië/ Nederland), JR Green (Schotland).

Welcome to The Village

Van 15 tot en met 17 juli staan ruim honderd (inter)nationale acts, goed eten, kunst, theater, innovatie en design op het podium in een groen en waterrijk natuurgebied net buiten Leeuwarden. De voorgaande drie edities verkochten uit, weekendtickets zijn voor €85,- te koop via de festivalsite.