Divercity

Eerste editie van multicultureel Haags festival glansrijk geslaagd.

m_2H0A4168

Je kunt het nu al zeggen: Den Haag is weer een bijzonder festival rijker. Op 3 juli vond de eerste editie plaats van Divercity in het Haagse Zuiderpark en het festival trok meteen 13.000 bezoekers. Mensen konden genieten van muziek, eten, storytelling, beeldende kunst, poëzie en natuurlijk het prachtige, zonnige weer.

Divercity onderscheidt zich door een festival te zijn wat de enorme culturele diversiteit van de stad Den Haag etaleert. Tijdens Divercity konden mensen elkaar ontmoeten en samen genieten van optredens uit alle hoeken van de wereld.

Op Divercity kon je je laten verrassen door verrijkende muziek, maar ook dansgezelschappen en woordkunstenaars. Met een keur aan artiesten zoals Kenny B (Suriname/Nederland), Ijdi (Berbers gezelschap met een divers muziekpalet), Yulduz Usmanova (veelzijdige diva uit Oezbeekistan) , Cache Royale (meeslepende dansklanken uit de Antillen) en Niels Geusebroek (singer-songwriter, Nederland) en Tresor Muaku (wervelende muziek uit Congo).

Fotografie: Angela van Tol-Largaespada

Foto’s Kenny B: Loes van der Kraats