SO WHAT’S NEXT?

Twee dagen Jazz & Beyond op zaterdag 5 en zondag 6 november.

SWN-beeld_algemeen-958x539

SO WHAT’S NEXT? duikt dieper Eindhoven in en breidt uit met een tweede festivaldag op zondag 6 november 2016. Tijdens deze dag worden twintig talenten geïntroduceerd tijdens showcases op diverse podia in Eindhoven. De selectie zal gedaan worden door een team van scouts uit New York en door een Open Call. Voor de Open Call kunnen artiesten uit binnen- en buitenland zich aanmelden, waarna eind augustus een selectie plaatsvindt. Het event komt tot stand onder auspiciën van Stichting SO WHAT’S NEXT? in samenwerking met partners North Sea Jazz / MOJO Concerts, Muziekgebouw Eindhoven en Brabant C.

Op zaterdag 5 november staan vernieuwende en succesvolle jazzartiesten, waaronder cross-overs met hiphop, soul, world, elektronische en klassieke muziek op alle podia van Muziekgebouw Eindhoven. Op zondag 6 november geeft het festival ruim baan aan talent. “Jazzartiesten die innovatieve impulsen geven aan de muziek”, legt artistiek manager Frank Veenstra uit. “Een nieuwe generatie artiesten die zich beweegt op het snijvlak met andere soorten muziek en daartussen vitale verbindingen legt. Deze generatie verdient meer kansen om zich te presenteren en ontwikkelen in het Europese live circuit.”

Die rol pakt SO WHAT’S NEXT? op met een tweede festivaldag vol showcases in de binnenstad van Eindhoven. Zeven locaties vormen samen een festivalterrein om de band met de stad te versterken. Met behulp van de vooraanstaande New Yorkse scouts Brice Rosenbloom (NYC Winter Jazzfest, Le Poison Rouge), Meghan Stabile (Revive da Live), Danny Melnick (Newport Jazzfestival, Carnegie Hall) en Grammy Award winnaar en journalist Ashley Kahn worden tien toptalenten geselecteerd uit de jazzhoofdstad van de wereld, New York. Daarnaast krijgen via een Open Call tien artiesten de kans zich te presenteren aan een publiek van jazzprofessionals en liefhebbers tijdens SO WHAT”S NEXT? Downtown.

SO WHAT’S NEXT? vindt plaats op zaterdag 5 november in Muziekgebouw Eindhoven met o.a. Ibrahim Maalouf ‘Red & Black Light’, Laura Mvula, Cory Henry & The Funk Apostles, Jacob Collier, Colin Stetson, Rudresh Mahanthappa ‘Bird Calls’, Marcus Strickland’s Twi-Life, Makaya McCraven, Jameszoo Quartet en Joris Roelofs ‘Rope Dance’. Het ‘Downtown’ programma voor zondag 6 november wordt begin september bekend gemaakt.