Zwarte Cross 2016 Vrijdag

Zwarte Cross barst los met een uitverkocht festival.

m_48a

De Zwarte Cross is een uniek festival. Met een bizarre mix van motorcross, muziek, stunts, theater, humor en veel gekte en spektakel. De samenkomst van deze ogenschijnlijk totaal verschillende werelden zorgt voor een wereldwijd (!) uniek feest. De duidelijke connectie met ‘De Achterhoek’, waar het festival plaats vindt, komt naar voren in de kenmerkende gezelligheid en gastvrijheid van deze streek waar jong en oud nog samen feest viert. Vanaf de eerste editie (1.000 bezoekers) tot aan de afgelopen editie in 2015 (197.450 bezoekers) is voor bezoeker en organisatie één ding duidelijk: niets is onmogelijk!

Hiermee is het totale bezoekersaantal van de Zwarte Cross 2016 op vrijdag al bekend: 220.000 bezoekers. Een nieuw record. Vorig jaar waren er 197.450 bezoekers. Voor het eerst breekt de Zwarte Cross de grens van 200.000 bezoekers en twintig jaar lang waren er elk jaar meer bezoekers dan het jaar ervoor. Hieraan lijkt volgend jaar een eind te komen, want de organisatie heeft besloten dat ze voorlopig niet meer hoeven groeien.

De Zwarte Cross is voor veel festivalgangers onmisbaar uniek. Met 31 muziek- en theaterpodia en diverse themaweides met een uiterst gevarieerde programmering. En niet te vergeten met duizelingwekkende stunts! Qua muziek op dag 1 onder meer The Darkness, John Coffey en Typhoon.

Fotografie: Rob Herstel