Epic Metal Fest

Programma compleet met toevoeging van The Ocean en For I Am King. 

EpicMetalFestBanner-e1433321086470-562x324

Met de toevoeging va

en het Nederlandse For I Am King is het programma compleet van de tweede editie van Epic Metal Fest op zaterdag 1 oktober in Poppodium 013 Tilburg. In totaal treden er twaalf bands op verdeeld over twee podia.

Eerder werden al de overige tien acts bekend gemaakt: Epica, Katatonia, Fleshgod Apocalypse, Stream Of Passion, The Agonist, Mayan, Textures, Myrath, Evil Invaders en Off The Cross. Het concert van Epica zelf is extra bijzonder omdat de band die dag zijn nieuwe cd The Holographic Principle presenteert én omdat het tevens Epica’s enige Benelux show van 2016 is. Tickets zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.nl

De dag voor Epic Metal Fest brengt de Nederlandse symfonische metalband Epica zijn nieuwe zevende studio-album The Holographic Principle uit. Niet alleen het album zelf, maar ook de totstandkoming ervan, die meer dan een jaar duurde, is een verhaal apart. De band besloot om geen samples te gebruiken maar louter èchte instrumenten, gastzangers en koren op te nemen. Alleen de voorbereiding werd daardoor al een monsterklus omdat alle (klassieke) instrumentale en vocale partijen eerst moesten worden uitgeschreven op bladmuziek. Vervolgens nam de band talloze muzikanten en zangers tegelijk op waaronder strijkers, koperblazers, houtblazers, percussie, koor, solisten en etnische instrumenten. Het gevolg was een record aantal opgenomen audiosporen soms wel tot 1000 per nummer. Het album is al als pre-order te bestellen via www.epicawebshop.com.

Sinds zijn oprichting in 2000 heeft het Berlijnse vijftal van The Ocean een solide reputatie opgebouwd in de heavy (prog)scene. De band omschrijft zijn sound zelf als “music with guitars in it”. Live voegt de band een extra dimensie toe middels een opvallende lichtshow waardoor het optreden een indrukwekkende beleving wordt. Uit Amsterdam komt de nog jonge en ambitieuze metal(core)band For I Am King, die muzikaal het midden houdt tussen In Flames, Trivium, Darkest Hour, Arch Enemy en Killswitch Engage: heavy en modern maar tegelijk ook melodieus en catchy met op maat gesneden brute vocals van blikvanger en frontvrouw Alma Alizadeh.

De eerste editie van Epic Metal Fest op zondag 22 november 2015 in het Klokgebouw te Eindhoven was een groot succes. Bijna drieduizend bezoekers uit alle windstreken waren het unaniem eens met de internationale pers, Epica en de overige acht optredende bands (waaronder Eluveitie, Moonspell, Fear Factory en Sepultura): Epic Metal Fest moet een jaarlijkse terugkerend evenement worden; een vaste waarde onder de rock- en metalfestivals.

Nieuw dit jaar is ook de Braziliaanse spin-off van Epic Metal Fest op zaterdag 15 oktober in São Paulo. Op deze Braziliaanse editie staan behalve Epica zelf onder meer Paradise Lost, Finntroll, Xandria en The Ocean.

Epic Metal Fest 2016

Zaterdag 1 okotober | 013, Tilburg

Met o.a. Epica (NL), Katatonia (SE), Fleshgod Apocalypse (IT), Stream Of Passion (NL), The Agonist (CAN), The Ocean (DE) Mayan (NL), Textures (NL), Myrath (TN), Evil Invaders (BE), For I Am King (NL) en Off The Cross (BE)

Aanvang: 14.00 uur