Joe Bonamassa

Blues-rock gitarist eert The Three Kings met nieuw album/dvd.

Bonamassa

De voor een Grammy genomineerde blues-rock gitarist Joe Bonamassa brengt op 23 september ‘Live at the Greek Theatre uit, een 22 nummers tellende dubbel-cd, dubbel-Dvd, Blu-ray en een 3-LP Deluxe Editie.

Het is zijn eerbetoon aan drie van de grootste bluesmuzikanten die ooit geleefd hebben: Albert King, B.B. King en Freddie King. ‘Live at the Greek Theatre’ is opgenomen tijdens de ‘The Three Kings’ tour in 2015;

een  14-daagse tour langs amfitheaters, met als hoogtepunt een optreden in het beroemde The Greek Theatre in Los Angeles. Bonamassa eert de drie bluesgiganten met een 2-uur durende show, waarin hij een

aantal van de beste blues songs ooit geschreven speelt. De release bevat niet alleen een bijzonder ‘collector’s item’ boekje, maar tevens exclusief bonusmateriaal zoals behind-the-scenes opnamen en meer.

De setlist is opgebouwd uit blues klassiekers en meer obscure pareltjes, waaronder ‘Born Under A Bad Sign’, ‘Lonesome Whistle Blues’, ‘Hummingbird’, ‘Let The Good Times Roll’en uiteraard B.B. King’s beroemde ‘The Thrill Is Gone’ als de ultieme toegift. De tour kreeg voor Bonamassa nog meer lading toen B.B., zijn goede vriend en mentor, slechts twee maanden voordat de tour begon overleed. “My only regret is that B.B. was not alive to see it”, aldus Bonamassa.

Tijdens de show trekt Bonamassa de ene na de ander vintage gitaar uit zijn hoge hoed; zo bespeelde hij vier Gibson ES modellen, een Gibson Les Paul, een Gibson Flying V, twee nieuwe Gibson Custom Shop modellen, twee Fender Strats en een Dan Erlewine custom Flying V uit 1972 genaamd ‘Lucy’, ooit eigendom van Freddie King en nu in het bezit van acteur Steven Seagal.

De uit elf muzikanten bestaande band bestaat uit Anton Fig (drums), Kirk Fletcher (gitaar), Michael Rhodes (bas), Reese Wynans (piano, Hammond orgel), Lee Thornburg (trompet, blazersarrangementen), Paulie Cerra (saxofoon), Nick Lane (trombone) en een drietal back-up zangeressen: Mahalia Barnes, Jade MacRae, en Juanita Tippins.

Met ‘Live at the Greek Theatre’ zet Bonamassa een traditie voort: het maken van live opnamen in de mooiste concertzalen ter wereld, zoals de Royal Albert Hall, de Vienna Opera House, Radio City Music Hall, Red Rocks Amphitheatre en Beacon Theater. En zoals op alle Bonamassa Dvd’s is het optreden in The Greek een ongekend eerbetoon aan de historische muziek waarmee hij is opgegroeid, zoals hij eerder al deed met ‘Muddy Wolf at Red Rocks’, een eerbetoon aan de muziek van Muddy Waters, en Howlin’ Wolf. Bij beide tours ging een deel van de opbrengst naar de Keeping the Blues Alive Foundation, een door Bonamassa opgezette non-profit organisatie die de nalatenschap van de blues in leven houdt voor de volgende generatie, en geld beschikbaar stelt voor muziekeducatie op scholen en muziek gerelateerde beurzen.

Bonamassa bracht op 25 maart zijn meest recente studioalbum ‘Blues of Desperation’ uit. Het album leverde hem zijn zestiende nummer 1 op in de Blues Album charts van Billboard, iets dat geen andere artiest ooit is gelukt. Het album bereikte de vijfde plek in de Billboard Top Album Sales, Bonamassa’s hoogste positie ooit in de US. In Europa stond het album in vijftien landen in de charts; in Nederland bereikte ‘Blues of Desperation’ de tweede plaats.

Hierbij de nieuwe video van Joe Bonamassa – Live At The Greek Theatre – Let The Good Times Roll

http://jbonamassa.com