Krankland

Band brengt debuut Wanderrooms uit.

krank

Op 30 september verschijnt Wanderrooms, het debuutalbum van de Belgische band Krankland. Het album zal via NEWS worden uitgebracht.

Krankland is het nieuwe project van Thomas Werbrouck, bekend van Little Trouble Kids. Krankland ontstond na een duistere periode. Werbrouck had zijn baan verloren en demonen trokken een nummertje aan zijn deur. Slapeloos sloeg hij zijn gitaar aan en zong. Geïnspireerd door de grootheden (Nick Cave, Leonard Cohen, Elliott Smith, Tom Waits, Neil Young) en dwarsliggers (Dirty Three, Johnny Greenwood, Sqürl) in zijn platenkast werd een nieuw geluid geboren. De muziek is persoonlijk, weemoedig en unheimisch. Het vormde Wanderrooms.

Wanderrooms bevat tien gelaagde en veelzijdige liedjes waarin Werbrouck, meester van licht en schaduw, zijn ziel en zaligheid legde. Want Krankland mikt hoog. ‘Ik wil dat mijn liedjes heel veel mensen bereiken: fijnproevers, maar net zozeer een groot publiek.’  Op Wanderrooms wordt Werbrouck bijgestaan door Janko Beckers, Christophe Claeys (Amatorski, Magnus) en Thomas Mortier (Yuko); zijn bandleden.

Pascal Deweze produceerde en mixte het album. ‘De grenzen opzoeken van de ideeën die ik had meegebracht, met open vizier: dat was ons missionstatement. Pascal waakte daarover als een havik – het kruispunt van pop en experiment is zijn biotoop – en verder liet hij ons vooral spelen. Wat telde was niet dat het volmaakt was, wél dat er elektriciteit in de lucht hing. Dat het magisch was.’ – zegt Werbrouck.

De eerste single van het album In the Realms of the Unreal werd afgelopen april uitgebracht. Vandaag verschijnt de nieuwe single Summer Avalanche.

SHOWS:
11 sept – De Oversteek, Bemmel
29 sept – Vooruit, Gent (BE)
1 okt – 4AD, Diksmuide (BE)
11 okt – Le Coq, Brussel (BE)
12 okt – Burgerweeshuis, Deventer
28 okt – Cul de Sac, Tilburg
4 nov – Sugarfactory, Amsterdam