Night of the Proms

Gabriel Ríos en Leona Philippo maken programma compleet.

night of the proms foto eric v nieuwland201203

Zojuist is bekend geworden dat de Puerto Ricaans-Belgische zanger Gabriel Ríos de line-up van Night of the Proms 2016 compleet maakt. Daarnaast is ook zangeres Leona Philippo aan het programma toegevoegd. De winnares van The Voice of Holland en Maestro is vanwege haar klassiek geschoolde achtergrond in combinatie met haar krachtige popstem een ideale aanwinst voor de show. De kaartverkoop voor Night of the Proms is reeds gestart via www.ticketmaster.nl.

Met zijn eerste album Ghostboy en de daarvan afkomstige hitsingle Broad Daylight werd Gabriel Ríos in 2004 in een klap bekend bij een groter publiek in Nederland en thuisland België. Optredens op diverse grote festivals als Pinkpop, Lowlands en Rock Werchter volgden snel. De afgelopen periode woonde de zanger 3 jaar in New York waar hij het even wat rustiger aandeed en werkte aan een nieuw album. Hier ontstond het idee om een jaar lang iedere derde maandag van de maand een single op te nemen en te delen met publiek. In 2014 heeft hij al deze singles samengebracht op het album This Marauder’s Midnight met daarop o.a. de single Gold, waarmee hij in Nederland en België hoog in de hitlijsten eindigde en zelfs de Music Industry Award won voor hit van het jaar.

Leona Philippo brak in 2012 door toen zij het derde seizoen van The Voice of Holland won. Haar carrière groeide explosief en zorgde voor samenwerkingen met diverse artiesten van Afrojack tot Junky XL. Daarnaast deelde zij al het podium met artiesten als Candy Dulfer en Lionel Richie en schitterde zij in nationale televisieseries en bioscoopfilms. Met de overtuigende winst van het derde seizoen van Maestro in maart 2016 en het bemachtigen van de Gouden Baton lijkt Leona niet meer te stoppen. Direct na deze finale, kwam haar nieuwe single ‘Waterfall’ uit.

Vanaf zaterdag 19 november staat Ahoy in het teken van Night of the Proms. Eerder werd al bekendgemaakt dat soulzangeres Chaka Khan, Tom Chaplin (de leadzanger van Keane), de Britse zangeres Natasha Bedingfield en het strijktrio Time For Three hun opwachting maken op deze 27e editie van Night of the Proms. Alle artiesten worden begeleid door het symfonische huisorkest Il Novecento en backing vocals The Pretty Vanillas onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche.

Radio 10 presenteert

Night of the Proms 2016

Zaterdag 19 november 2016| Ahoy, Rotterdam | Aanvang: 20.00 uur | Entree: vanaf € 37

Foto: Eric van Nieuwland