Addys Mercedes

Cubaanse zangeres komt met vijfde album.

extrana-100_v-img__16__9__l_-1dc0e8f74459dd04c91a0d45af4972b9069f1135

Extraña is alweer het vijfde album van de Cubaanse zangeres Addys Mercedes. Bij ons is ze nog niet zo heel erg bekend, maar dat zou zomaar eens kunnen veranderen met dit bijzondere album. Het verschijnt op 7 oktober a.s. en er staan 13, door haarzelf geschreven- Spaanstalige –  liedjes op. De stijl is traditioneel Cubaans met een vleugje pop, swing en blues. Soms klinken de liedjes melancholisch, dan weer heerlijk swingend. Mercedes verruilde op jonge leeftijd al haar geboorteland Cuba voor een leven in Duitsland. In sommige liedjes hoor je het verlangen terug naar de Cubaanse geboortegrond en vertelt de zangeres over het leven in een vreemd land (Extraña, Pasado Pasado). Een blij liedje als Me Erizo met een puur latino ritme klinkt uiterst swingend en je krijgt meteen zin om te dansen, net als op het ritmische Vive La Vida. Ook Een belangrijke factor op het album is naast de maatschappijkritische liedjes de muzikale bijdrage van Addy’s dochter Lia. Zij speelt op virtuoze wijze viool, piano en cora. Daarnaast zijn ook Mercedes’echtgenoot Cae Davis te horen (bas, gitaar, percussie en coro) en Pomez di Lorenzo (gitaar en coro). Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor de liedjes op Extraña: een uiterst afwisselend album met prachtige Cubaans getinte songs (AR) ****

 

Meer info: www.addysmercedes.com

Addys Mercedes live beleven? De komende maanden doet zij verschillende Nederlandse optredens:

Concerten in Nederland
14.10.2016    Amsterdam    – Theater de Meervaart
14.12.2016    Waalwijk    – Theater de Leest
17.12.2017    Zeist    – Theater Figi
10.02.2017    Tilburg    – Theater Tilburg