Appelpop 2016 Dag 1

Festival viert 25-jarig jubileum met veel bekende namen.

julytalk4

Appelpop bestaat alweer 25 jaar en dat wordt gevierd met een jubileum. Het festival Appelpop viert op vrijdag 9 en zaterdag 10 september zijn 25-jarig bestaan met een aantal bekende namen. Op de eerste avond van het gratis toegankelijke festival in Tiel waren dat onder meer Marco Borsato, Crystal Fighters en Fresku.

De 25ste editie van het gratis toegankelijke festival Appelpop is vrijdagavond om 19.00 uur begonnen. Tienduizenden mensen zijn op de vrijdag al afgereisd naar Tiel om het muziekfestival te bezoeken.

Op zaterdag is het de beurt aan Douwe Bob, De Jeugd van Tegenwoordig, De Staat, Balthazar, Guus Meeuwis, Causes, Bewilder en als afsluiter Chef’Special. “We hebben met de programmering echt uitgepakt om met zoveel mogelijk mensen ons jubileum te kunnen vieren”, liet de organisatie weten.

Vorig jaar kwamen er 125.000 bezoekers af op Appelpop. Met twee zonovergoten dagen kon dat aantal wel eens overtroffen worden.

Fotografie: Hans Kreutzer