Dandelion

Band presenteert debuutalbum ‘Evererst’.

Dandecover (1)

Dandelion’s debuutalbum ‘Everest’ verschijnt op vrijdag 30 september via King Forward Records. Het album is een afgewogen mix van akoestische folksongs en melodische popliedjes die gekenmerkt worden door samenzang en catchy songwriting. Het viertal weet de magie van Westcoastpop uit de jaren ´60 en ´70 te vangen en om te zetten in hedendaagse popfolk.

Frontman Paul Bond vertelt: “Met Everest willen we dat bereiken waar onze favoriete artiesten altijd in slagen. Namelijk een gevarieerd geheel te bieden van zowel harde als rustigere nummers waarbij de muziek altijd pakkend is en tegelijkertijd tekstuele diepgang biedt. Close-harmony vormt de kern van de Dandelion-sound, maar we denken dat juist onze mogelijkheid om naar hard en vuig te schakelen ons tot een opvallende band maakt.”

Klassieke invloeden als Crosby, Stills, Nash & Young en The Band zijn evident, maar kenners zullen ook invloeden ontdekken van hedendaagse bands als Fleet Foxes en Midlake. De grootste troefkaart van Dandelion is echter de eigenheid, het verrijken van deze traditie met slimme twists en een algehele sound die niet zweert bij het oude, maar de muziek juist in geheel nieuwe richtingen stuurt. ‘Everest’ werd opgenomen en geproduceerd door Frank Bond in de KFR studio en werd gemixt door Marcel Fakkers in de PAF-studio, welke tot de nok gevuld is met analoge apparatuur.

Eerder bracht Dandelion in 2014 de EP ‘The All Year Round’ uit; deze ontving unaniem lovende kritieken. Verder maakte de band op 25 juli jongstleden onderdeel uit van het 50 Jaar Pet Sounds Concert dat plaatsvond in het Concertgebouw in Amsterdam; andere muzikanten die deelnamen aan deze avond waren onder andere Jett Rebel, Mister & Mississippi, De Kik en Anne Soldaat.

Op 30 september viert Dandelion de release officieel met een optreden in Paradiso Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.

http://www.wearedandelion.com