Sharon Robinson

Singer-songwriter geeft memorabel concert in Den Haag.

m_3a4a9410

Zangeres Sharon Robinson kennen we vooral als ‘de artiest achter Leonard Cohen’.  Al decennia lang werkt de Grammy winnares samen met de legendarische Cohen, zowel op het podium als achter de schermen: als mede-schrijver, producente en zangeres.

Maar de Amerikaanse staat ook solo goed haar mannetje. Robinson is een grote naam in de muziekwereld. Behalve protegé van Leonard Cohen is ze een veelgevraagd producer en schreef voor artiesten als Diana Ross, Don Henley, Rufus Wainwright en The Temptations. Voor het nummer New Attitude, gezongen door Patty Labelle, werd ze bekroond met een Grammy Award. En wie op zestienjarige leeftijd een demo mag opnemen met de befaamde begeleidingsband Jazz Crusaders, is geen doorsnee zangtalent. In de sfeervolle Nieuwe kerk in Den Haag gaf zij op 9 september haar enige Nederlandse concert van deze tour.

Dat deed Robinson in een uitverkochte, sfeervolle locatie waar je een speld kon horen vallen. Het publiek luisterde aandachtig en liet zich meeslepen door de prachtige soul-getinte stem die kippenvelsongs als Cafeine (van Robinson’s meest recente album), Summertime, Boogie Street, Everybody Knows en Alexandra Leaving. Robinson bespeelt piano en keyboards in haar eentje en staat daar ook alleen op het podium. Zelf is ze ook onder de indruk van de bijzondere Haagse locatie.

Het wordt een concert om lang te herinneren. Met een publiek dat stil en ingetogen luistert naar hemelse klanken van een zangeres die het verdient om veel meer als solozangeres in de spotlights te staan.