Black Honey

Britse gitaarrock sensatie naar Nederland.
black-honey-october-2016
De zeer succesvolle Britse gitaarrock sensatie Black Honey komt in januari voor twee concerten naar Nederland. De uit Brighton afkomstige groep rond de opvallende frontvrouw Izzy B Philips, is op 24 januari te zien in Rotown (Rotterdam) en op 25 januari in Paradiso (Amsterdam).
Black Honey verovert in snel tempo de wereld. Niet verwonderlijk, want hun uiterst aanstekelijke en energieke indierock in combinatie met de zoete en zwoele stem van Izzy, en slimme samenzangpartijen met haar bandleden, slaat hartstikke aan.
Een full album is er nog niet (wel in de maak!), maar intussen levert Black Honey de ene na de andere ijzersterke track af. Met de liedjes ‘Madonna’ en ‘All My Pride’ oogstten ze dit jaar al veel lof en radio succes. En met hun meest recente single ‘Hello Today’ is dat niet anders, en komt ook bij ons om de haverklap op verschillende radio stations voorbij.
Bekijk de bij ‘Hello Pride’ behorende – Tarantino-achtige – video via deze link deze link.
Hoewel Black Honey eerder al op het Rotterdamse festival Metropolis stond, ging de bal pas echt rollen in januari van dit jaar. Toen maakten ze veel indruk op Eurosonic, en waren ze al snel ‘the talk of the town’.
Black Honey wordt beschouwd als één van de grote beloftes van het moment. En niet onterecht, want tot nu toe maken ze het met hun gretig geconsumeerde muziek én hun must-see optredens meer dan waar. Ook London Calling, Vestrock en Dauwpop zijn hiervan al getuigen geweest.
De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de officiële kanalen te kopen omdat de kans op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.