Delain

Symfonische metal pur sang in LuxorLive.

m_11a

Delain is de absolute top van de symfonische metal. Dat is de band niet alleen in eigen land, maar ook internationaal is het inmiddels een grote naam. Eerder werd al samengewerkt met leden van Nightwish, Epica, Leaves, Eyes en natuurlijk Within Temptation waar toetsenist en oprichter Martijn Westerholt tot 2002 ook zelf in speelde.

De band viert haar 10-jarig bestaan met het album ‘Moonbathers’ en hiervoor verscheen ook nog de EP ‘Lunar Prelude’. Het tourschema voor dit jaar viel zo uit dat de show in Luxor Live de eerste en voorlopig laatste kans was om de symfonische metalband met de nieuwe songs in Nederland aan het werk te zien. De fans waren dan ook in groten getale aanwezig om deze unieke liveband in LuxorLive te beleven.

Fotografie: Rob Herstel Herstelfotografie