Laura Marling

Singer-songwriter brengt in maart nieuw album uit.

laura-marling

Op 10 maart 2017 brengt Laura Marling haar nieuwe album Semper Femina uit via haar eigen label More Alarming Records in samenwerking met Kobalt Music Recordings. Laura nam haar zesde studioalbum eind 2015 in Los Angeles op samen met de Amerikaanse muzikant en producer Blake Mills, bekend van zijn werk met o.a. Alabama Shakes en Jim James.
Naast de aankondiging van Semper Femina, maakt Laura ook haar regiedebuut met de video voor Soothing, het openingsnummer van het album. De inspiratie voor de video vormde een reeks levendige dromen die Laura had toen ze het album maakte.

Bekijk de video hier:

Semper Femina werd grotendeels geschreven tijdens de tournee die volgde na de release van het album Short Movie in de lente van 2015. De tekstlijnen worden samengebonden door haar scherpe en frisse kijk op vrouwelijkheid en zijn het resultaat van een periode die Laura zelf omschrijft als een ”masculine time in her life”. Laura Marling: ”I started out writing Semper Femina as if a man was writing about a woman, and then I thought it’s not a man, it’s me. I don’t need to pretend it’s a man to justify the intimacy, or the way I’m looking and feeling about women. It’s me looking specifically at women and feeling great empathy towards them, and by proxy, towards myself.”

De aankondiging van Semper Femina volgt na Laura’s succesvolle podcast serie Reversal of the Muse. In deze podcasts verkent ze vrouwelijkheid in creativiteit. Het samenwerkingsproject leidde tot een belangrijke dialoog met als kernvraag ‘maakt een gebrekkige vrouwelijke aanwezigheid in een studio omgeving uiteindelijk enig verschil in het creatieve eindresultaat?’ Zonder verborgen motieven of vooropgezette verwachtingen gaat Reversal of the Muse meer over het gesprek dat erdoor werd gestart dan de verwachting naar een onweerlegbaar antwoord. Gasten waren onder andere HAIM, Karen Elson, Vanessa Parr, Dolly Parton, Shure en Emmylou Harris.

Semper Femina is Laura’s zesde studioalbum in een kleine negen jaar. Het is een album dat vragen stelt over hoe de maatschappij kijkt naar seksualiteit en gender, zonder daarbij naar definitieve antwoorden te zoeken of ze te willen geven. Het behoudt daardoor een openheid om haar eigen reis naar zelfontdekking te uiten en portretteren, maar ook om te ontwikkelen en te leren als artiest, performer en individu gedurende haar carrière. Semper Femina is een rijk en verrijkend album, een volwassen en rauw werk van een van de meest getalenteerde en productiefste jonge muzikanten van haar generatie.