Matt Winson

Debuutalbum Woodfalls verschijnt 10 februari 2017.
matt-winson

De Nederlandse/Letse band Matt Winson maakt eigenzinnige popliedjes met een evenwichtige balans tussen indie en folk. De karakteristieke en eigenzinnige nummers zijn in de befaamde Wisseloord Studios in Hilversum gebundeld in het debuutalbum Woodfalls, dat op 10 februari 2017 verschijnt. Het album is geproduceerd door Frederic Gervals en gemixt door Grammy Award winnaar Balazs Robert. De albumreleaseshow vindt op 10 februari plaats in Geb. Nobel in Leiden.
Woodfalls is het resultaat van een periode van vijf jaar liedjes schrijven, beginnend in de studentenkamers van Matthijs Steur en Pieter van Winsen. Tegen het einde van hun studie besluiten de twee zich serieus op muziek te richten, sluiten broer Thomas van Winsen en de Letse Magnuss Baugis zich aan en is de band compleet.

Matt Winson debuteert in de zomer van 2015 met de EP Glowing Eyes. Na de uitverkochte EP release show in Leiden besluit de band over de landgrenzen te kijken en tourt door Duitsland en de Baltische staten. Begin 2016 tekent Matt Winson een platencontract bij V2 Records en wordt het debuutalbum opgenomen in de Wisseloord Studios in Hilversum.

Beluister de single The River hier:

Woodfalls wordt op vrijdag 10 februari 2017 gepresenteerd in Gebr. De Nobel in Leiden. Dit is tevens de aftrap van een albumtournee door Nederland:

10/02   Gebr. Nobel, Leiden
23/02   Hofman, Utrecht
26/02   Gigant, Apeldoorn
02/03   Paard van Troje, Den Haag
06/03   Paradiso, Amsterdam
10/03   V11, Rotterdam
11/03   Altdstadt, Eindhoven
18/03   Hedon, Zwolle