Mercy John

Zanger brengt nieuw album uit op Butler Records.

mercy

Het album, ‘This Ain’t New York’ getiteld, zal vrijdag 3 februari via Butler Records verschijnen. Het werk van de Brabander is onmiskenbaar beïnvloed door artiesten als Tom Petty, Bruce Springsteen en Ryan Adams. Mercy John heeft de plaat onder leiding van producer Gabriël Peeters met zijn vaste band opgenomen.

De release wordt op zondag 12 februari gevierd met een release show in W2, Den Bosch en een aansluitende tour die deels als voorprogramma van de Nederlandse singer-songwriter JW Roy is.
Opgegroeid in een klein dorp midden in het Brabantse niemandsland, ver van de grote wereld, is zijn eigen jeugd een goede voedingsbodem geweest voor de Nederlandse Americana die Mercy John nu maakt. Op jonge leeftijd droomde hij van een nog onbekende wereld en het avontuur. Later ontdekte hij al reizend en zoekend naar dat avontuur dat juist thuis de plek is waar het hart ligt. En dat de wereld misschien wel erg groot en soms maar moeilijk te begrijpen is. Op ‘This Ain’t New York’ beschrijft Mercy John deze wereld, vol angst en geluk, liefde en verdriet.
Bekijk hier de clip van de single ‘This Ain’t New York’
Mercy John – This Ain’t New York
Zijn eerste album, ‘Five More Days & A Matter of Somewhere’ (uitgebracht onder de naam John Henry), kreeg lovende kritieken en werd door kenners binnen het genre bejubeld. Zo noemde Willem Jongeneelen (BN De stem, OOR) het album ‘Een dijk van een Americana plaat van eigen bodem’. Aansluitend op de release van het debuut speelde Mercy John zowat in heel Nederland en was hij te horen op Radio 1, Radio 2 en 3FM.

Mercy John is de nieuwste aanwinst van Butler Records, het label waarop zowel internationale artiesten (Lamb, Felice Brothers, Lori Lieberman) als nationale artiesten (Anneke van Giersbergen, Donnerwetter, Living Room Heroes, Ruben Hoeke) albums hebben uitgebracht.

TOUR:

03/11/16 – Theater De Boemel, Tilburg
08/11/16 – Grenswerk, Venlo
12/11/16 – Theater Wesopa, Weesp
27/11/16 – Poppodium Underground (locatie: De Eetalage), Lelystad
03/12/16 – Wilhelmina, Eindhoven
04/12/16 – De Ster, Bergeijk
03/02/17 – Effenaar, Eindhoven*
05/02/17 – Hedon, Zwolle*
12/02/17 – W2, Den Bosch (album presentatie)
17/02/17 – Groene Engel, Oss*
03/03/17 – Kroepoekfabriek, Vlaardingen*
05/03/17 – Mezz, Breda
19/03/17 – De Bosuil, Weert
26/03/17 – Cacaofabriek, Helmond
01/04/17 – Deel 2, Ane
09/04/17 – A Small Town Music Walk, Hoorn

*Support JW Roy

www.mercyjohn.com
www.facebook.com/mercyjohnmusic
www.instagram.com/mercyjohnmusic
www.soundcloud.com/mercyjohn
twitter: @mercyjohnmusic