Red Hot Chili Peppers

Band keert na vier jaar terug op het Nederlandse podium.

Red Hot Chilli Peppers in Ziggo Dome Amsterdam, The Netherlands [fotocredits Harold Versteeg | Hollandse Hoogte]

Red Hot Chilli Peppers in Ziggo Dome Amsterdam, The Netherlands [fotocredits Harold Versteeg | Hollandse Hoogte]

Ze hebben de wereld een tijdje laten wachten, maar eindelijk: they’re back! De Red Hot Chili Peppers zijn terug en kwamen eerder dit jaar met hun elfde studioalbum The Getaway. Met hun nieuwe tour stonden ze gisteren voor hun eerste concert van twee in Ziggo Dome. Vandaag is de herkansing met nog een concert.

Vier jaar gingen er voorbij sinds hun laatste optreden in Nederland (Nijmegen 2012). De verwachtingen waren hooggespannen.  Er weerklonken veel Greatest Hits met daartussendoor materiaal van het nieuwe album. Californication, By the Way, Dark Neccessities, Sick Love en Go Robot weerklonken en er was een strakke lichtshow te bewonderen. Give It Away vormde de toegift van een vooral nostalgisch optreden, waarin de grote hits het meest bekoorden en de nieuwe nummers het minst.

Fotografie: Harold Versteeg