ZEUS

Band van Jeroen van Koningsbrugge live in Groene Engel.

m_zeus16

Op 5 november gaf ZEUS een concert in De Groene Engel te Oss.

ZEUS werd opgericht door Jeroen van Koningsbrugge (zang), Paul Jansen (drums) en Roy Jansen (gitaar). Een jaar later voegt Bob Gerritsen (bas) zich bij de bezetting. De band mag haar eerste show spelen in New York’s wereldberoemde rockclub CBGB’s eind 2004. Het debuutalbum Bad Signs werd zeer goed ontvangen en laat een heavy rock en stonergeluid horen. Na twee jaar touren en schrijven brengt ZEUS haar tweede plaat uit genaamd 07. Deze keer is het een meer uiteenlopende mix van heavy grunge, stoner en zelfs doom.

Als Bob Gerritsen in 2009 naar Zwitserland emigreert en Jeroen van Koningsbrugge kampt met een overvolle tv-agenda, besluit ZEUS een lange pauze in te lassen. De band speelt enkel één benefietconcert, speciaal voor hun bevriende producer, en schrijft het instrumentale thema voor politieserie ‘Smeris’.

Nu is het 2016 en ZEUS heeft besloten om de draad weer op te pakken! Dat doen zij met vier exclusieve clubshows, met de oorspronkelijke bezetting inclusief Bob Gerritsen. Na deze vier optredens stopt de band en gaat door als @EngineRoomMusic.

Voorprogramma in de Groene Engel werd verzorgd door Life’s Electric.

Fotografie: Hans Kreutzer