A Chorus Line

Beroemde dansmusical strijkt neer in Zuiderstrandtheater.

m_musical-sing-a-long-2016-foto-roy-beusker-1

A Chorus Line speelt zich af op een toneel in een Broadway theater waar een groep dansers auditie komt doen voor een rol. Het publiek krijgt een kijkje in hun levens en hun motieven om voor dit onzekere vak te kiezen. De muziek is gecomponeerd door Marvin Hamlisch, de teksten zijn van Edward Kleban. De voorstelling ging in 1975 op Broadway in première en staat te boek als een van de langstlopende musicals ooit. De show werd in New York meer dan zesduizend keer gespeeld en won negen Tony Awards. In 1985 volgde er een filmversie met onder meer Michael Douglas in één van de hoofdrollen.

A Chorus Line is de voorloper van tv-talentenjachten en laat de genadeloze afvalrace vol bloed, zweet en tranen van dichtbij zien. Door de briljante mix van zang, dans en meeslepend drama won de musical een regen aan prestigieuze prijzen, waaronder de eerder genoemde negen Tony Awards. Het stuk groeide wereldwijd uit tot een kaskraker en nummers als ‘I Hope I Get It’, ‘I Can Do That’, ‘What I Did For Love’ en ‘One’ werden regelrechte musicalklassiekers.

Edwin Jonker en Bettina Holwerda spelen de hoofdrollen spelen in de musical A Chorus Line, die op maandag 21 november in première is gegaan. Martin Michel is verantwoordelijk voor de regie en choreografie. Producent Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment brengt voor het eerst in vijftien jaar een Nederlandstalige versie van het wereldberoemde stuk op de planken. A Chorus Line was voor het laatst in de Nederlandse theaters te zien in het seizoen 2001-2002. Op 29 en 30 december staat A Chorus Line in het Zuiderstrandtheater van Den Haag. @Zuiderstrandtheater

Fotografie Loes van der Kraats

Scenefoto’s Roy Beusker