Maren Morris

Amerikaans countrytalent naar Nederland.

maren-morris

Maren Morris is met recht hét countrytalent van 2016 te noemen. De 26-jarige singer-songwriter lanceerde dit jaar haar officiële debuutalbum ‘Hero’ bij een groot label (Columbia Nashville), won de ‘New Artist of the Year’ award tijdens de Country Music Awards en is genomineerd voor maar liefst 4 Grammy’s. Haar album ‘Hero’ is door Rolling Stone verkozen tot het beste Country-album van 2016 (waarmee ze countryster Miranda Lambert achter zich liet) en schreef tussendoor ook nog een aantal nummers voor de populaire tv-serie Nashville. Op 14 maart is zij voor het eerst in Nederland, in de Melkweg (Amsterdam). Tickets voor Maren Morris kosten €17,50 excl. servicekosten. De kaartverkoop start woensdag om 10:00 uur.

De in Texas geboren Morris verhuisde op haar 20e naar Nashville en al snel stond ze in het voorprogramma van grote countryartiesten als Little Big Town, Sam Hunt en Chris Stapleton. Ook haar songwriter skills vielen op, zo schreef ze onder andere nummers voor Tim McGraw en Kelly Clarkson. Van haar debuutalbum ‘Hero’ zijn al bijna 120.000 exemplaren over de toonbank gegaan en begin november won ze de ‘New Artist of The Year’ tijdens dé award uitreiking op het gebied van country: de Country Music Association Awards. Voor de 2017 Grammy’s is ze genomineerd in vier categorieën: Best New Artist, Best Country Album, Best Country Solo Performance en Best Country Song (My Church) en het zou iedereen verbazen als ze niet minimaal één gouden beeldje mee naar huis neemt.

De eerste Nederlandse show van Maren Morris is ongetwijfeld niet de laatste, maar waarschijnlijk wel de enige kans om dit talent in een kleine setting (Melkweg Oude Zaal) te zien.