Lowlands 2017

Eerste 17 acts aangekondigd.

lowlands-17

Van 18 t/m 20 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vijfentwinstigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag worden de eerste 17 acts aangekondigd waaronder Mumford & Sons, Editors en The xx.

Het driedaagse Lowlands heeft een uitgebreid programma met zo’n 250 acts waaronder de meest relevante alternatieve muziek, theater, comedy, literatuur, beeldende kunst en wetenschap. Vandaag worden de eerste acts van het muziekprogramma aangekondigd:

Mumford & Sons: Tussen folkpop, stadionrock en Afrikaanse grooves vind je Mumford & Sons. Altijd bevlogen en nooit te min voor een tentbustende meezinger van epische proporties.

The xx: Het Londense indiepoptrio keert na vier jaar radiostilte terug met het nieuwe album ‘I See You’ en een op lichtsnelheid uitverkopende tour.

Editors: Lowlands legends met een ongenaakbare livereputatie en een niet te stillen honger naar het experiment.

alt-J: Dit Britse trio extraordinaire laat indie, folk, rock en exotische samples en beats hypnotiserend en knetterstrak samenvloeien met meerstemmige vocals.

Elbow: Guy Garvey en zijn band gieten universele levensvragen in grandioos melancholische indierock. ‘Magnificent (She Says)’ heet hun nieuwe track, waar wij ons graag bij aansluiten. 

Flume: Deze Australische koning van de futurebass bedrijft tijdens zijn next-levelshows de liefde met de hele tent tegelijk. Zinderende electromantiek bij stroboscooplicht.

Iggy Pop: Wie komt ons op deze jubileumeditie persoonlijk feliciteren? Juist ja, de niet te temmen rocktyfoon die er op de allereerste Lowlands ook al bij was.

Moderat: Rauwe techno meets songwriter-elektronica. Het Berlijnse supercombo Modeselektor + Apparat dropte begin 2016 zijn sterkste album tot nu toe.

Ben Klock: Tijdloze kennerstechno met diepe grooves en een bloedspannend verhaal. En de complimenten van Berghain en het label Ostgut Ton, waar deze Berliner al jaren resident is.

Cashmere Cat: Deze Noorse dj/producer/turntablist bakte dit jaar tracks voor Kanye, A$AP Ferg en The Weekend, maar heeft vooral een oor voor pitch-perfect beats en een hart voor de party.

Dixon: Duitse dj/producer en mede-oprichter van het bazenlabel Innervisions met patent op euforisch lekkere deephouse en techno.

Mac DeMarco: Een show van deze Canadese singer/songwriter/multi-instrumentalist is zo’n beetje de ideale Lowlandsdate: razend knappe, rammelende gitaarpop met knotsgekke podiumcapriolen.

Mura Masa: Met zijn futurebass-heavy sound trekt deze jonge Britse producer/eenmansband je eigenhandig bij je nekvel de toekomst van de elektronische muziek in.

Noord Nederlands Orkest: Onder leiding van dirigent Antony Hermus speelt Nederlands oudste professionele symfonieorkest avontuurlijke classics van onder meer Moessorgski, Copland en Beethoven.

Nothing But Thieves: Niks dan complimenten voor deze vijf indierockers uit Southend-on-Sea. Crimineel goed dankzij het goudkeeltje van frontman Conor Mason, de officieuze liefdesbaby van Maria Callas en Jeff Buckley.

Tove Lo: Onbeschaamd sensuele electropop van een Zweedse singer/songwriter met lak aan regeltjes. Even dansbaar als NSFW, dus geknipt voor Lowlands Paradise.

Ty Segall: Deze blonde garagerockreus stond in 2015 met Fuzz op Lowlands, ging in 2016 met The Muggers maniakaal Down The Rabbit Hole en komt volgend jaar met zijn negende soloalbum naar Biddinghuizen.

De kaartverkoop voor Lowlands is per direct via Ticketmaster van start met een Early Bird-actie waarbij de eerste 12.000 tickets €165,- (excl. servicekosten) kosten. Vervolgens bedraagt de ticketprijs €175,- (excl. servicekosten) en gaan de voordelige groepstickets ook in de verkoop. Bij een groepsticket worden 10 kaarten aangeschaft waarbij per ticket nog steeds de Early Bird-prijs geldt.

Parkeertickets en Camper Camping-tickets zijn vanaf dit moment ook verkrijgbaar. De diverse accommodaties van de Gllampings gaan op een later moment in de verkoop.

Meer info op www.lowlands.nl
A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2017
18 + 19 + 20 augustus 2017

Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl