The Nits

Legendarische band geeft concert in Luxor Live.

m_30a

De heren van Nits zijn inmiddels op leeftijd, maar betekent niet ze achteroverleunend teren op hun oude successen. Nits staat nog altijd voor vernieuwing en avontuur. Op 29 december stonden zij in Luxor Live in Arnhem.

The Nits gingen dit jaar een spannende samenwerking aan met het Scapino Ballet met de voorstelling Ting! De voorstelling werd 20 keer gespeeld in een uitverkocht Ferro Dome in Rotterdam. De toeschouwers werden meegenomen in een tijdloze fantasiewereld, soms grotesk en gevaarlijk, dan weer ontroerend en poëtisch. Een prachtig nieuw hoofdstuk aan het oeuvre van Nits, een band die niet alleen in Nederland furore maakte, maar in heel Europa een grote schare fans heeft opgebouwd.

Al meer dan veertig jaar is de band synoniem voor vooruitstrevende, eigenzinnige en originele popmuziek die tegelijkertijd bij uitstek draait om de liedjes. In tegenstelling tot andere bands die het zo lang volhouden en op hun lauweren gaan rusten of teren op oude roem, blijft deze band juist actief. Nog altijd weten de heren zichzelf uit te dagen, fris te blijven en steeds opnieuw met een verrassend concept of album voor de dag te komen. Zo ook nu; de nieuwe show is getiteld ‘BRNO’, en in de loop van het jaar is duidelijk geworden waar dat precies voor staat. @Luxor Live

Fotografie: Rob Herstel